В Кременчуці продають “партизанський” квас та лимонад

23.06.2013, 08:07 Переглядів: 5 935

В Кременчуці продають “партизанський” квас та лимонад
Фахівці рекомендують, купуючи квас, оцінити, наскільки точка продажу пристойно виглядає: чи не брудна бочка, чи охайний реалізатор і чи має він медичну книжку. Сам квас повинен бути прозорим. Якщо мутний - значить, забродив.

Червнева спека змушує мешканців міста шукати, де б вгамувати спрагу. Чи не на кожному кроці спритні підприємці поставили бочки з квасом. Середня ціна - 5,50 гривень за півлітра напою.
Покупців мало цікавить, чи є документи на квас, головне - аби був холодний. А даремно...

- Я вже півдня не виходжу з туалету. Попила квасу на зупинці “Аврора”. Вони мене отруїли. Я вже сходила до них, вимагала показати документи. У продавця ніяких офіційних паперів немає. Що ж це робиться?! Цікаво, що через дорогу є ще одна точка продажу квасу. Там все гаразд - і документи, і продавець в охайному фірмовому одязі, - розповіла 13 червня кременчужанка Світлана, зателефонувавши на гарячу лінію “Телеграфа”. Згодом ця жінка завітала до санлікарів і написала скарги до кількох контролюючих інстанцій.

Після скарги у спільний рейд вийшли представники управління торгівлі, управління благоустрою та екології, санлікарі, правоохоронці та знайшли кілька точок продажу квасу, походження якого поки не встановлене.

Біля кіоску “Кулінічі” на зупинці “Аврора”, в сквері “Жовтневий”, біля Троїцького та ринку “Універсальний” ми виявили точки продажу квасу без жодних документів. Вони взагалі не мали права торгувати. На підприємців виписані штрафи, - каже керівник Держсанепідемслужби Кременчука Сергій Кузьменко.

Щодо якості продукції в цих “партизанських” точках - санлікар не може про це нічого сказати. Коли наступного разу проводився рейд, і лікарі готувалися взяти проби напою, цим квасом в місті вже не торгували.
Та пан Кузьменко розповідає, що в місті є точки, де якість квасу не викликає сумнівів.

- Один з міських підприємців має всі дозволи та документи на торгівлю квасом, виготовленим у Світловодську. Ми перевіряли якість його продукції. Всі 6 проб показали гарний результат. Продавці демонструють сертифікати, а самі вдягнені у фірмові фартух та косинку, - каже пан Кузьменко.

До речі, фахівці рекомендують, купуючи квас, оцінити, наскільки точка продажу пристойно виглядає: чи не брудна бочка, чи охайний реалізатор і чи має він медичну книжку. Сам квас повинен бути прозорим. Якщо мутний - значить, забродив.

Не квасом єдиним!
Під час рейдів комісія наткнулася на ще одних “партизанів”. Ці люди, не маючи дозволів та сертифікатів якості, продавали лимонад. Таких торговців виявили аж 10. Більшість розташовувалися по периметру центрального ринку, а також на інших ринках міста.

- Мало того, що вони продавали лимонад не зрозуміло ким вироблений і без документів, так ці балони з вуглекислим газом стояли на сонці, а мають бути під навісом. Ми також наклали штрафи, - каже пан Кузьменко.

Спритних підприємців, що торгували лимонадом, штрафи від 800 до 1700 гривень не злякали. Вже на початку цього тижня в районі центрального ринку кременчужанам знову пропонували цей напій. І знову на запитання, чий це лимонад і чи є на нього документи, відповідь була такою: “Пийте, якщо хочете, або не заважайте торгувати!”

Аби ці продавці не були такими нахабними, “ТелеграфЪ” звернувся до контролюючих служб з проханням навести лад у цій торгівлі.

Автор: bulashev
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх