Бути чи не бути: питання проводового радіо

13.01.2013, 09:30 Переглядів: 5 803

Бути чи не бути:  питання проводового радіо

Хоча мережа проводового мовлення за останні роки значно зменшилася, проте слухачі, для яких радіо – одне з небагатьох джерел інформації, ще є

Питання роботи чи відключення проводового радіо актуальне для українців вже давно. У квітні 2012 року ЗМІ повідомили новину: «Укртелеком» може припинити трансляцію програм Національного радіо у проводовій мережі. Ця послуга не потрапила до обов'язкових і є збитковою для провайдера». І хоча мережа проводового мовлення за останні роки значно зменшилася, проте слухачі, для яких радіо – одне з небагатьох джерел інформації, ще є.

 

На сьогодні існує й інша проблема – не тільки можливість припинення трансляції, але й просто звичайне від’єднання від електроопори дроту радіо через стихійне лихо або банальне непідключення після заміни опори.


Нещодавно до редакції газети «ТелеграфЪ» зателефонувала жителька Кременчука пані Єфтісова. Вона скаржилась на те, що майже з початку осені, а точніше з вересня 2012 року, проводове радіо в її будинку не працює.


- Восени наше проводове радіо перестало працювати, а як у грудні проводили заміну лінії електромереж, його взагалі відключили. Після цих подій я, в телефонному режимі, подала заяву на відновлення і побувала на прийомі у депутата районної ради. І хоча рахунки за послугу продовжувала сплачувати вчасно, радіо й досі не відновили, – розповіла пані Єфтісова.


Влітку Кременчуччину атакували шквали, буревії і зливи, взимку – дощ, мокрий сніг, морози. Така погода завдає значної шкоди лініям електромереж. Ремонтують пошкодження та проводять заміни старих електроопор працівники РЕСу.


Як стало відомо «Телеграфу», зміна опор електроенергії відбувається поступово, і якщо стається розрив лінії радіо, РЕС протягом трьох місяців має її усунути.
Проте з різних причин не вся робота виконується вчасно, тож після трьох місяців очікування за ремонт радіолінії беруться працівники радіовузла, в штаті яких на сьогодні нараховується лише 3 монтери. Згідно пункту 31 постанови Кабміну про затвердження правил користування проводовим мовленням від 1997 року, підприємства зв'язку, відповідальні за радіоточки, «зобов'язані усувати пошкодження радіотрансляційних мереж у мінімально короткі терміни» (п'ять діб). Також, згідно пункту 50 цієї ж постанови, «підприємства зв'язку несуть матеріальну відповідальність перед споживачами послуг за невиконання чи неналежне виконання послуг». Тобто при усуненні пошкоджень з порушенням контрольного терміну абонплата за час пошкодження не нараховується. Але для цього потрібно сповістити радіовузол – прийти на прийом із документами (паспортом та кодом) і написати заяву на перерахування, дія якого триватиме максимум до трьох місяців.


Що ж до ремонту, то радіоточки відновлюватимуть, але коли це буде – невідомо. Для цього потрібні працівники і техніка, а їх занадто мало, до того ж сам радіовузол у вересні 2012 року постраждав внаслідок пожежі, тому робота буде проводитися у міру сил.

Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх