Лидер гурту «Крихітка Цахес» не п’є молока у пластику

16.04.2009, 23:45 Переглядів: 2 884
Саша Кольцова – вокалістка рок-гурту «Крихітка Цахес», що має дивовижний голос, та витончену вроду..
Саша Кольцова: – Я роблю тільки те, що не випадає з рамок звичайного побутового життя. Я ж не маніяк!»

Вона відчайдушно бореться проти пластикових пакетів у супермаркетах і прагне долучити до цієї боротьби і школярів України. Про це та дещо інше ми в неї дізналися під час телефонного інтерв’ю.

– Мої поздоровлення з перемогою в номінації «Кращій жіночий вокал» у нагородженні від «НеПопси»! Ви вже другий рік поспіль отримуєте цю нагороду, може вже і звикати починаєте?

– Я взагалі не дуже серйозно відношуся до цієї нагороди, бо її присуджують люди вузького кола: слухачі радіостанції «Джем FM». Це не визнання усієї України. Але, звичайно, я дуже вдячна і слухачам «Джем FM» і самій радіостанції за те, що вона не побоялася влаштувати такий захід під час економічної кризи.

– Крім того, що у вас на черзі другий альбом, ви ще восени минулого року відзняли кліп на пісню «Щось на зразок». Чи скоро ми його побачимо на телебаченні?

– Відео просто чекає на свій час. Ми поки що не можемо розібратися з правами на нього.

– У кліпах «Восени» та «Вменеємен» однією з головних фішок є те, що текст пісні зъявляється нібито кимось написаний від руки. Чий це почерк і з якою метою він там?

– Це мій почерк, але ніякого ідейного навантаження немає. Ідея виникла просто так. І у кого знайшовся час, той і переписав текст.

– Ви народилися в Росії, а вже в шкільному віці переїхали до Києва. У київській школі вам було складно пристосуватися до усього нового?

– Так, на жаль, проблеми були, як і у кожного підлітка, особливо який переїжджає у нове місто і йде до нової школи. У мене до звичайних підліткових проблем додалися ще і мовні. Розумієте, у Києві насправді спілкуються суржиком, і мені було дуже не до вподоби розуміти, що саме він стане моєю другою мовою. Але, на щастя, я потрапила в україномовний ліцей, де розмовляли по-нормальному, потім у внз і все стало набагато – набагато краще.

– Навколо виходу вашого нового альбому, який фанати так чекають вже бозна скільки, є величезна інтрига: подейкують, що буде і панк, і та ж попса, і більш важкі пісні. А сам саунд платівки буде схожий на попередній, тобто залишаться почуття закоханої, чуттєвої, але сильної жінки?

– Я не можу судити об’єктивно. Однаковісіньким він не буде, бо помінялася навіть наша команда, новий альбом записується у «Sugar Studio» разом з Юріем Хусточкою. Точно скаже тільки наш слухач. До речi, мі збираємося приїхати і до Кременчука.

– Саша, ви вже давно переймаєтеся проблемами екології, ну з пакетами і торбами все ясно, а от щодо інших способів захисту природи? Може, користуєтеся альтернативним паливом?

– Я роблю тільки те, що не випадає з рамок звичайного побутового життя. Я ж не маніяк! Їздити хтозна-куди за сонячними батареями чи біопаливом не збираюсь. Все, що я можу, це відмовитися від чергового целофанового пакета чи молока у пластику.

– У вас вже було декілька лекцій у школах та університетах щодо проблем екології, вам легко працювати з дітьми?

– Так, я ж вчитель іноземної мови за фахом. Вже були два уроки у четвертих класах в Ужгороді та Києві. Планую провести 70-80 лекцій на рік для внз. Але це велике навантаження для голосових зв’язок і тому більше однієї на тиждень я не проведу.

– А як дітки реагують на те, що ви їм розповідаєте про проблеми екології?

– Добре реагують, я ж їм про двуокись вуглецю не розказую. Тільки основні і найпростіші моменти про пластик, вимкнення телевізора, коли ти його не дивишся, зміна звичайних лампочок на спеціальні для енергозбереження. І вони насправді вже самі багато знають, особливо школярі Києва.

Extra-інфо

«Крихітка Цахес» – київський гурт, що був заснований у 1999 році.

Склад гурту:

Сашко Зленко – ударні

Микола Матковський – гітара

Діма Мрачковський – бас-гітара

Каша Сальцова (Саша Кольцова) – вокал, клавішні

Тексти пише Каша, музику переважно всі разом.

Перший і на даний момент єдиний альбом «На першому місці» (за назвою однієї з пісень) вийшов у 2005 році. Вихід другого альбому під назвою «Рецепт» (також за назвою однойменної пісні) очікується найближчим часом.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх