Полетіли на «Чайку»!

18.06.2009, 09:12 Переглядів: 2 948
Перший рок-уікенд літа видався супер-музичним, галасливим та спекотним.
Кременчуцький гурт «Side Of My Body» гідно представив наше місто на «Чайці», до того ж привіз із собою на фест купу позитивних емоцій!
Фото автора

6-7 червня на аеродромі під Києвом відбувся черговий ХІ Міжнародний рок-фестиваль «Чайка». На другий день фесту молодіжна редакція «Телеграфа» разом із Олегом Скрипкою, Дельфіном, «Королём и Шутом» та іншими зірками жарилася на сонці, літрами жлуктила холодні напої та чекала хоча б невеличкого дощика.

Всім, хто прагнув потрапити на рок-фестиваль, довелося купувати квитки-браслети трьох типів: найдешевший – зелений (standart) – 120 грн, дорожчий – блакитний (fun) чи найдорожчий – VIP, із правом бути присутнім на всіх прес-конференціях із зірками – 560 грн. Крім того, відвідувачі насолоджувалися силою-силенною охорони, що суворо відбирала всі алкогольні напої на вході до фесту, атракціонами, «затурканими» організаторами, двома сценами для відомимих виконавців, сценою Young Talants (молоді таланти – ред.), величезними телеекранами і навіть справжнісінькими літаками з парашутистами. Охоронці, які знали все і про всіх (така служба!), розповили нам, що стрибок із парашутом разом з інструктором коштує близько 1500 грн. От, правда, скільки коштує політ без парашута й інструктора, відповісти не змогли:) Замість цього розказали про розбишак, які вночі під звуки ді-джейських сетів намагалися стрибнути на півтораметрову сцену, та яких швиденько під білі рученьки вивели за межі фесту. Цікаво, що таких зухвалих випадків було не так уже й багато – тільки два: ще один стався наступного дня, коли переповнений емоціями хлопчина вибіг на малу сцену і прямо в мікрофон почав зізнаватися, як йому подобаються усі виступи, музика і навіть організація. Балакуна просто забрали зі сцени, пояснили «політику партії» і відпустили гуляти далі.

Зірковий топ-лист 

На міжнародному дводенному рок-фестивалі виступали: «Бумбокс», «Воплі Видоплясова», Дельфін, «Мумій Троль», «Брати Гадюкіни», «Septicflesh» (Греція), «Алиса», «Dj Light», «Dj Конь», «Dj Suhar», «Dj Andrey Balkonsky», «Dj Tapolsky», «МсАлена», «Cinema Bizarre» (Німеччина), «Король и Шут», «DevilDriver» (США). Цього року на фесті вперше встановили другу сцену, на якій глядачів розважали близько 20-ти молодих груп із України, Італії та Естонії. Серед них були й представники Кременчука – гурт «Side Of My Body», який пройшов відбірковий етап «Чайки», випередивши майже тисячу інших команд. Для фестивалю хлопці з «Side Of My Body» спеціально написали три нові пісні, тому цілими днями відпрацьовували програму й вигадували образи для виступу. В результаті глядачі аж верещали від кременчужан, а потім бігали за музикантами по всьому аеродрому – просили автографи.

Година наодинці з кумирами

Кожному виконавцю давали на виступ на великій сцені «Чайки» більше години. Тому глядачі, які прийшли насолодитися улюбленою групою, залишилися задоволеними. Українські меломани на диво добре сприйняли грецьких рокерів «Septicflesh». А от на дівчат, які приїхали подивитися на красенів з японсько-німецького гурту «Cinema Bizarre», чекало прикре розчарування. Гурт вийшов на сцену не в повному складі – клавішник Ромео залишився за лаштунками. Подейкували, що він просто забув свої клавіші, а тут замість них йому нічого не змогли запропонувати. Проте це не завадило дівчатам-фанаткам після виступу бігти що є сили за сцену заради автографів та фото з кумирами. Хлопці ощасливили майже кожну.

Хлопці-панки були такі ласкаві і дозволили нам сфотографувати себе. Правда, з виразом на обличчях «шо, опять?» Мабуть, не тільки нам так сподобалися ці симпатяги…

Місс «Чайка»

Для дівчат, які дуже хотіли потрапити на «Чайку» безкоштовно, організатори придумали конкурс краси «Місс «Чайка». Починаючи з вересня минулого року, красуні відправляли свої фото, а за декілька тижнів до фесту організатори оголосили 11 переможниць. На одному з фото ми побачили дівчину, яка назвала себе Tannja, і , скоріш за все, вона була з Кременчука. Місце, на фоні якого була сфотографована красуня, аж надто нагадувало нашу «Зебру». Але чи приїхала Tannja на фестиваль, і чи скористалася своїм правом безкоштовно гуляти по всій території фесту з браслетом VIP – так і залишилося загадкою.

Реверанс від Скрипки

Фронтмен легендарного гурту «Воплі Видоплясова» Олег Скрипка цього разу був надзвичайно ласкавим до журналістів. Одразу після виступу він забіг до гримерки, перевдягнувся у білу з квіточками сорочку, від якої у багатьох журналісток аж колінка почали тремтіти. Потім привітався, присів у реверансі й почав спілкуватися із пресою, яка між тим намагалася хоч якось сховатися від спеки в розбитому на траві наметі.

– Пане Олеже, ви, не зважаючи на полудневу спеку, так активно рухалися на сцені! А ваш реверанс взагалі нас приємно здивував. Таку пластику в вас розвинула Єлизавета Дружиніна, ваша колишня партнерка по «Танцям з зірками»?

– О, ні! Ви просто не бачили, як я танцював років 20 тому! Я займався у спеціальному київському гуртку – ось там і розвинув свою пластику.

– На «Чайці» ви виступаєте на одній сцені з багатьма гуртами. Як особисто ставитеся до російських рокерів – Лагутенка (гурт «Мумій Троль») та Кінчева (гурт «Аліса»)?

– Ну, я можу тільки сказати, що ці представники російського року вже стали класикам. Але взагалі-то український та російській рок – це дві різні планети. Ми більше співаємо, а сусідній народ більше промовляє під музику та напівспіває. Вони просто не співоча нація. А от «Братів Гадюкіних» (які, до речі, теж тут виступають) із їхньої специфікою я, мабуть, можу поставити поряд із ТІКом.

– Здається, із Кінчевим вас пов’язує ще і трагічний випадок у житті…

– Так, ми якось летіли на одному літаку і ледь не розбилися. Усе обійшлося…

– А які українські гурти ви могли б ще виділити?

– Приходьте на фестиваль «Країна мрій» та «Рок-Січ» – дізнаєтеся…

– До речі, чому «Каїна мрій» цього року триватиме тільки один день?

– Ви самі знаєте відповідь. Через кризу, на жаль…



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх