Сердючка – суперзірка, або К-Маро відпочиває

12.07.2007, 18:07 Переглядів: 3 230
29-30 червня у Києві відбулися 16-і «Таврійські Ігри». Хроніка події. «Таврійські ігри» втратили інтимність Каховки і набули пафосу столичного шоу зірок..
Хедлайнер фестивалю – канадський репер K-Maro

Переїжджа сваха
Уперше за свою 16-річню історію «Таврійські ігри» відбулися у Києві. За словами організаторів, фестиваль переїхав із Каховки лише тому, що умови були не достатньо комфортні для утримання зірок. У Києві гостей фестивалю оселили у фешенебельному готелі «Прем’єр Палас», тоді як у Каховці їм доводилося жити або на пароплавах, або у місцевому «однозірковому» готелі. Глядачів запросили на «Олімпійський» стадіон. Вхід зробили платним – 25 гривень. Жителів Каховки на стадіон пропускали безкоштовно. Щоправда, кахівчан на фестиваль до Києва з’їхалося малувато.
Переїзд «Таврійських» до Києва засмутив більшість гостей та зірок фестивалю. Співачка Марта пожалкувала, що не потрапила до Каховки минулими роками, «Не Ангели» заявили, що для них в «Олімпійському» замало людей, Світлана Лобода висловилася категорично: «Мені здається, що це – єдина спроба, і більше у Києві «Таврійських ігор» не буде». Олександр Пономарьов пригадав: «Мені здається, що у Каховці було набагато інтимніше, і для Каховки це було справжнє свято. Окрім того, туди могло з’їхатися багато людей і безкоштовно на все це дивитися. Тут дещо інша ситуація. «Таврійські» мають проходити саме у Каховці, але це прерогатива організаторів. А я мрію, щоб повернулася стара система, коли з Києва відпливав пароплав». До співака приєдналася і народна героїня Вєрка Сердючка: «Так гарно було на кораблику пожити і поплавати…». 
Як там не було, а з гостями цього разу було не густо. З російських виконавців були запрошені Діма Білан, «Дискотека «Аварія» та Валерій Меладзе. Головним гостем фестивалю був канадський репер К-Маро, якого, до речі, зустрічали куди гірше за наших вітчизняних виконавців.

День 1. Про дует братів Меладзе, діряві колготки Білик та сольний концерт Діми Білана

Масовий захід – це, в першу чергу, ще одна нагода підзаробити на символіці. Футболки та кепки з логотипом фестивалю продавали по 35-40 гривень, маленькі прапорці – по 5, бандани по 12-15 гривень.

Розігрів
Перший фестивальний день відкрила своїм виступом молода співачка Семіраміда. Вона проспівала всього одну пісню і пішла собі позувати для фото та телекамер. Далі «пішли» суто чоловічі гурти Гуд:мов, «Бумбокс», «С.К.А.Й» та «Авіатор», які й задали ритм на весь вечір. З’явилися на сцені «Таврійських ігор» і сестри Завальські з гурту «Алібі». Вони заспівали тільки старі пісні, та й відвертими костюмами публіку теж не порадували. А от Віталій Козловський таки побалував своїх прихильників свіжиною – свій виступ він розпочав з реміксів на «Пінаколаду» та «Красоту-разлуку».

Могилевська гуляла по стадіону
Наталя Могилевська виступала разом зі своєм партнером Владом Ямою. По закінченні свого шоу вона оголосила несподіваний для всіх виступ гурту Qwest pistols. Гурт зі своїм єдиним хітом «Я устал» мав небувалий, як для дебюту, успіх. А ще Наталя Могилевська ледь не зірвала виступ Валерія Меладзе. У відвертому наряді вона відправилася гуляти по стадіону, створюючи навколо себе неабиякий ажіотаж.

«А на танцполе нет свободных мест…» Цього року місця на танцполі були. Навіть лежачі.

Меладзе вернув носа від Лорак
Валерій Меладзе так і не заспівав на «Таврійських» «Верни мне мою любовь» дуетом з Ані Лорак. Він розчарував прихильників співачки заявою, що дует з нею був одноразовою акцією. «Чомусь у російської публіки він не викликав захвату, – заявив співак на прес-коференції. Знаєте, буває, начебто нічого і не робиш надприродного, а пісня умить стає хітом. З Кароліною так не вийшло». Втім, з піснею «Верни мне мою любовь» Ані Лорак прекрасно впоралася сама – на другий день «Таврійських ігор» вона виконала дуетну пісню сама, без Меладзе.
Зате Валерій припустив, що в майбутньому, можливо, з’явиться проект «Брати Меладзе», і вони з Костянтином заспівають разом. «Ми доповнюємо один одного. Я не можу не співати, він – не писати музики», – каже Валерій. А ще Меладзе запам’ятався заявою про те, що свого часу йому дуже подобався гурт «Табула Раса», і що його творчість навіть чимось перегукувалася з творчістю цієї групи. 

Білик блиснула принадами
Запалила публіку й Ірина Білик. У середині її виступу хтось із дівчат балету зірвав зі співачки чорну мереживну спідницю, і вона залишилася у шкіряних шортах, які ледь прикривали зіркову попу. До речі, співачка прийшла на «Олімпійський» у супроводі Василя Бондарчука і заспівала з ним дуетом дві пісні.

«Сольник» Білана
Діма Білан засвітився на «Олімпійському» за годину до свого виступу. І співав він на радість прихильникам хвилин 40. При цьому з публіки лунали зізнання у коханні, чоловічими голосами у тому числі. Жіноча ж половина стадіону так енергійно рухала сідницями під пісні Діми, що співак, зглянувшись на це, пообіцяв приїхати до Києва з сольним концертом.

Після свого виступу соліст «Другої ріки» Валерій Харчишин розказав «Телеграфу», що він любить фестивалі, бо це «великий базар» – можна себе показати і інших подивитися. «А ще, люди, які йдуть подивитися на того ж Віталія Козловського, відкривають для себе нові імена, такі, наприклад, як «Бумбокс», «С.К.А.Й.» чи «Друга ріка». Так що фестивалі повинні бути. Для мене особисто раніше «Таврійські ігри» були, як академконцерт у музичній школі, – підсумок творчого року чи періоду життя, де ти виходиш і показуєш, чим ти займався впродовж цього періоду» – каже співак.  

День 2. Про білявку, що не роздягається, та про те, як Сердючка «порвала» К-Маро.

Другого дня публіці презентували чергову білявку української поп-сцени – М’яту.

Другий фестивальний день розпочався з виступу Марти і плавно перейшов у виступ співачки AnGel. Остання, до речі, професійна піаністка, яка вирішила перекваліфікуватися у співачку.

Уркаїнсько-російське асорті: гарні дівчата та трішки хіп-хопу
Цього ж дня публіці презентували чергову білявку української поп-сцени  – М’яту. Під час прес-конференції продюсер дівчини Валерій Сасковець сказав: «Ну, так, попса. Але ж треба якось гроші заробляти! Але роздягатися на сцені ми не будемо, ми ж і так талановиті!» Назву новому проекту пан продюсер зі своєю співачкою вигадував довго. Вони поклали перед собою купу енциклопедій, перебрали всі можливі назви, навіть породи собак та  котів. А потім згадали про любов майбутньої співачки до куховарства – вона полюбляє додавати до блюд різну травичку. Так що назва проекту «М’ята» виникла сама по собі.
Світлана Лобода вийшла на сцену новою – без кучериків, із темним прямим волоссям. Тільки-но Світлана проспівала своїх «Мішку», «Я забуду тебя» та ще декілька старих пісень, пішов дощ. Тож Міку Ньютон залишилися послухати фанати та пофігісти. Всі інші побігли ховатися, хто де знайде.
Гурт «НеАнгели» вирішили здивувати слухачів. Тому пісню «Юра, прости» публіка почула не в оригіналі, а в обробці з різними чоловічими іменами «Саша, прости! Витя, прощай!».
Потап, ХS, Настя Каменських та New’Z’cool вирішили об’єднатися в одне ціле та зробити «Імперію Лейбл». Добре, що сцена «Таврійських» у ширину мала 52 метри і всі зірки на ній помістилися…
Тіна Кароль порадувала прихильників новою піснею «Простое слово» та позитивом, який вона випромінювала. За нею на сцену вийшли хлопці з «ТНМК». Не пропустили 16-х «Таврійських ігор» і хлопці з гурту «Дискотека Аварія». Солісти гурту Олексій Сєров та Микола Тимофєєв розповіли на прес-конференції, що у них немає навіть професійної освіти. «Ми ніде толком не навчалися музиці, – повідомили вони. – Навіть нот не знаємо».

Народна героїня Вєрка Сердючка
Із появою на сцені Вєрки Сердючки у спортивному костюмі з традиційною зіркою на голові публіка вибухнула. Танцювали всі. Окрім запальних пісень, Данилко розважав публіку дотепними коментарями, типу: «У мене питають, чому це «НеАнгели» так довго співають одну й ту саму пісню. А я й відповідаю, що це вже п’ята!». Балет Вєрки Сердючки виглядав не менш шикарно за саму зірку «Євробачення». Дівчата та хлопці з балету у футболках з написами «Peace and Love» та клавішник з «SEX, труд, май» яскраво доповнювали образ шаленої Вєрки.

К-Маро до Вєрки ще далеко
Коли на сцену вийшов К-Маро, більша частина публіки повалила на вихід – наша Вєрка таки порвала канадську зірку. До речі, канадський репер заявив, що йому подобається милуватися дівчатами після 100 грамів горілки: «Коли я буваю у Києві, то люблю відвідувати цікаві місця, ну, і пити горілку. Я можу сказати, що українки дуже гарні, і я завжди їду сюди із задоволенням. У Канаді теж є гарні дівчата, але це – інше. Українки дуже-дуже привабливі!»

Далі був салют, офіційне закриття фестивалю, прощальне слово організаторів та запрошення уже на 17-і «Таврійські ігри»…

Фото: Лавренчук Ірина



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх