Творчий шлях українських «Мандрівників»

28.07.2006, 11:07 Переглядів: 1 710
Ідея створення гурту «Мандри» належить Фомі, який раніше був учасником музичного колективу "День вмирає рано". В пору становлення (1995-1997 рр.) "МАНДРИ" мали у своєму складі трьох музикантів.

Ідея створення гурту «Мандри» належить Фомі, який раніше був учасником музичного колективу 'День вмирає рано'. В пору становлення (1995-1997 рр.) 'МАНДРИ' мали у своєму складі трьох музикантів (Фома - гітара, вокал; Олександр Коханівський – бас; Олег Воробйов - перкусія), а звучання групи було переважно акустичне.
У жовтні 1997 р. до групи приєднався акордеоніст Леонід Бєлєй, який доповнив пісні Фоми мелодійним колоритом. А також змінився перкусіоніст – Салман. На початку своєї діяльності у оновленому складі справи у музикантів проходили невдало. З різних причин, постало питання про подальше існування гурту. Врятувало хлопців знайомство із керівником щойно створеного продюсерського центру 'Астероїд' та підписання контракту з ним.
Музиканти запрошують барабанщика Андрія Занька та бас-гітариста Сергія Чегодаєва, який приходить на зміну Олександру Коханівському. В результаті, звучання колективу кардинально змінюється. Якщо раніше основний акцент ставився на пісенне виконання, то з цього моменту музика групи набула сучасної ритмічної пружності і фактурно-мелодійної орнаментальності.
В серпні 1998 р. була закінчена робота над першим відео кліпом на пісню 'Романсеро про ніжну королеву' (режисер Антон Трофімов).
У грудні 1998 р. виходить перший CD - сінгл групи 'МАНДРИ'.  Колектив з концертами відвідує багаточисельні міста України та виступає поза її межами.
'Мандри' виступають на таких міжнародних фестивалях, як  'ROCK-КИЇВ' (м. Київ) , 'PEPSI-SZIGET' (м. Будапешт) та 'СЛОВ‘ЯНСЬКИЙ БАЗАР' (м. Вітебськ).
У квітні 2000 р. 'Мандри' презентували широкому загалу свій повновмісний CD - альбом 'Романсеро про ніжну королеву' та відеокліп 'Русалки'.
Хлопці жваво працюють над записом нових пісень та випуском відео кліпів, не оминають й різноманітні міжнародні та українські фестивалі.
Загалом, у своїй творчій скринці «мандрівники» накопичили три альбоми: «Романсеро про ніжну королеву», «Легенда про Іванка та Одарку», «Дорога». Останній з них світ побачив 1 лютого 2006 року.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх