Чи є шанси збірної України на Євро-2016

9.09.2015, 10:48 Переглядів: 1 917

Чи є шанси збірної України на Євро-2016

На виїзді “жовто-сині” здобули одне очко у матчі зі Словаччиною

Збірна України на виїзді зіграла внічию зі Словаччиною. 

 

Після інтенсивного стартового відрізку словаки віддали ініціативу суперникові, граючи на контратаках. Українці не змогли скористатися такою можливістю та пройти оборону суперника. Словаки досягли того, чого хотіли, а Фоменко, судячи з характеру гри нашої команди в другому таймі, не дуже проти такого сценарію.

 

 

 

У підсумку “жовто-сині” посідають третю сходинку турнірної таблиці.

 

Чи є шанси збірної України на Євро-2016 

 

Збірна Словаччини – Збірна України – 0:0

 

Словаччина: Козачик – Пекарик (Салата 51), Шкртел (к), Губочан, Дьомбер – Печовскі, Куцка – Мак (Стох 84), Ґамшик, Дюріш – Віттек (Якубко 66)

Тренер – Ян Козак

 

Україна: П’ятов – Артем Федецький, Хачеріді, Ракицький, В. Шевчук – Степаненко, Рибалка – Ярмоленко, Ротань (к), Коноплянка – Артем Кравець (О-др Гладкий 90+1)

Тренер – Михайло Фоменко

 

Судді: Аткінсон – Чайлд, Берт – Е. Тейлор, Френд (усі – Англія)

 

Попередження: Ґамшик 11, Дьомбер 48 – Рибалка 21, Коноплянка 80, Степаненко 90+2

 

Шанси збірної України

 

Програш від словаків практично позбавив шансів збірну України на пряму потрапити в фінальну частину турніру. Шанс потрапити на Чемпіонат Європи дає реформа УЄФА. Згідно якої число команд розширили до 24. Треті місця кваліфікаційних груп мають нагоду пробитися на форум через раунд плей-офф.

 

Варіант з третього місця можливий, якщо показники збірної України стануть краще, ніж у претендентів з інших відбіркових груп. Якщо ж цей варіант не пройде, то доведеться доводити своє право поборотися за трофей Євро-2016 у двох стикових матчах з одним з таких же претендентів, як і вони самі.

 

Після 8 раунду збірна України очолює рейтинг третіх команд. В активі українців 13 очок без урахування матчів проти збірної Македонії, яка займає останнє місце в групі.

 

Чи є шанси збірної України на Євро-2016

 

Далі в рейтингу - Хорватія і Угорщина (12 очок), Албанія (11 очок), Швеція, Ірландія, Словенія (9 очок) Ізраїль (7 очок) і Туреччина (6 очок).

 

Нагадаємо, згідно регламенту турніру команда, яка стане кращою в цьому заліку, отримає пряму путівку у фінальну частину Євро- 2016. Інші збірні розіграють чотири останні пропуски у Францію в стикових матчах.

 

Післяматчеві коментарі 

 

 

Головний тренер національної збірної команди України Михайло Фоменко:

 

- Михайле Івановичу, чого не вистачило збірній України для перемоги над Словаччиною?

 

- Напевне, везіння. Якщо серйозно, то якби у цій спарці ми грали зі Словаччиною першу гру, то нам було б легше з таким суперником вирішити наше завдання. Але коли мова йде вже про другий матч, то сили вже не ті. Деякі хлопці виключно за рахунок характеру виконували те, що від них вимагалося.

 

А от у нашого суперника була можливість підійти до цього матчу в більш бойовому стані: деякі гравці збірної Словаччини пропускали поєдинок з Іспанією через перебір карток, деякі у тій зустрічі рано залишили поле. Як підсумок, словаки сьогодні були свіжіші за нас. Це і є головна причина того, що нам не вдалося сьогодні перемогти.

 

- Судячи з усього, збірна України фінішує в групі на третьому місці. Які цілі Ви ставитиме перед хлопцями на заключні матчі - проти Македонії та Іспанії?

 

- Ми намагаємося в кожному матчі грати на максимумі, на перемогу. Інша справа, що іноді це у нас виходить, іноді - ні. Але наші принципи відносно майбутніх матчів з Македонією та Іспанією ми змінювати не будемо.

 

- Ви сказали, що команді сьогодні не вистачило свіжості. Але при цьому Ви випустили на поле той же склад, що і в минулому поєдинку, не враховуючи вимушеної заміни Гармаша. Якби Ви мали можливість повернутися назад у часі, чи поставили б на сьогоднішній матч інший склад?

 

- Мені ж не вночі цей склад наснився. Ми реально відштовхувалися від того, що було, від того, що нам належить і від того, як футболісти показували себе під час тренувального процесу. Крім того, ми постійно розмовляємо з гравцями індивідуально. Так що вибір саме такого складу був зумовлений низкою факторів.

 

- Чому не було замін за ходом матчу?

 

- У мене не було впевненості, що люди вийдуть і щось зможуть змінити. Якихось претензій до тих футболістів, які перебували на полі, у мене не було. А якби ми провели заміни, то ситуація на полі могла змінитися в будь-який бік.

 

 

Півзахисник збірної України Руслан Ротань:

 

- Була ключова гра, і для нас, і для словаків. Було видно заряд на гру. Дуже багато боротьби. Гра була нічийна.

Нам потрібно було грати в стилі Іспанії, але нам суперник нічого не дав зробити. Був видний їх настрій.

Словаки зробили акцент на захисті та залишили нам мінімум вільного місця. Вони більш потужні, переграли нас на другому поверсі.

 

 

Головний тренер збірної Словаччини Ян Козак:

 

- Дуже складний матч. Словаччина ще жодного разу не виступала на чемпіонаті Європи, а зараз у нас є хороший шанс увійти в історію. І перед нами стоїть таке завдання.

 

Збірна України - сильна команда, що підтверджується статистикою: з 25-ти матчів українці виграли 18, 4 звели в нічию і стільки ж поєдинків програли. Наша команда, може, не грає красиво, але ми націлені на результат. Якого в цьому відбірковому циклі, в цілому, поки досягаємо. Зараз ми випереджаємо збірну України на три очки. Втім, рано говорити, що ми виконали завдання виходу на чемпіонат Європи, оскільки на нас чекає важкий матч зі збірною Білорусі.

 

Повторюся, гра була дійсно складною. При цьому ми не могли розраховувати на всіх наших виконавців - хтось вибув через травми, хтось не був достатньо готовий. Але ті, хто вийшов сьогодні на поле, були готові до нього на 100%, і зуміли виконати завдання-мінімум - зберегли наші ворота в недоторканності.

 

Такі футболісти, як Коноплянка, Ярмоленко, Ротань, є гравцями європейського рівня. А удар Коноплянки був дійсно дуже небезпечним: два метри лівіше, і бути голу - воротар нас вже не виручив.

 

Серйозний, важкий матч для обох команд. У тому числі, з психологічної точки зору. Україна грала краще і більше нас прагнула перемоги, адже три очки їй були життєво необхідні.

 

- Що з Пекаріком, якого винесли з поля на ношах?

 

- Попередній діагноз: вивих плеча. Завтра він відправляється на обстеження. Поки відомо точно, що він уникнув перелому.

 

- Сьогодні вдень Ваша команда провела колективну прогулянку в парку одного з місцевих замків. Розкажіть про це.

 

- Це наша традиція. Ми завжди проводимо таку прогулянку в день гри.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: УЄФА Джерело відео: Футбол 1
Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх