Ще не визначилися команди Прем'єр-ліги, а ігри вже стартують

15.07.2015, 17:29 Переглядів: 1 481

Ще не визначилися команди Прем'єр-ліги, а ігри вже стартують

Розпочинається 25 чемпіонат України з футболу

18 липня стартує Прем'єр-ліга України. За кілька днів до початку 25 чемпіонату України з футболу не визначений остаточний склад команд у Прем'єр-лізі.

 

У харківського клубу "Металіст" новий виток серйозних фінансових проблем - цього разу арештовані рахунки "Металіста". Також заарештований генеральний директор 24-річний Віктор Згонник, який у березні був призначений на цю посаду.

 

Донецький “Металург” оголосив про своє банкрутство. У посланні, підписаному засновниками «Металурга», зазначено: «У зв'язку з проведенням військових дій на території дислокації футбольного клубу, а також у зв’язку з важким матеріальним становищем і складною економічною ситуацією «Металург» оголошує себе банкрутом».

 

Раніше «Металург» і «Сталь» планували об'єднатися, однак президент дніпродзержинського клубу повідомив, що клубам не вдалося провести процес злиття, а тому «Сталь» подала власну заявку на участь у Прем'єр-лізі.

 

Зараз розглядають варіант повернення у вищий дивізіон маріупольського “Іллічівця”. Команда офіційно заявила, що готова взяти участь у чемпіонаті Прем'єр-ліги. “Іллічівець” відмовляється від “комуністичної” назви, і на офіційному сайті оголосив опитування фанів стосовно нової назви. Вболівальникам на вибір пропонуються назви "Маріуполь", "Металург", "Кальміус", "Приазов'я", "Локомотив", "Меотіда" та "Новатор". Нагадаємо, що клуб отримав назву "Іллічівець" у 2002 році. До цього він впродовж шести років був "Металургом". Також команда раніше носила назви "Азовсталь", "Азовець", "Локомотив" та "Новатор".

 

Напередодні Суперкубку в Одесі (14 липня) мали відбутися загальні збори Прем'єр-ліги. На них планувалося шляхом голосування визначити клуб, який замінить в чемпіонаті України донецький «Металург». Загальні збори УПЛ не відбулися через відсутність кворуму. Крапку в цьому питанні поставить ФФУ. Там розглядається варіант, згідно з яким допуск отримає і “Сталь” , і “Іллічівець” , а ось “Говерла” буде виключена з Прем'єр-ліги через великі борги перед футболістами і тренерами. Та в УПЛ більше схиляються до того, щоб залишити ужгородців і повернути «Іллічівець».

 

Старт чемпіонату України-2015-2016 за два дні, а питання із суперником київського "Динамо" досі відкрите.

 

Сьогодні Виконком ФФУ має вирішити, хто замінить донецький "Металург", який раніше відмовився від Прем'єр-ліги. Також розглядають варіант із перенесенням матчу "Динамо" у першому турі на іншу дату.

 

Прем'єр-ліга отримала офіційного листа з Федерації футболу України, в якому повідомляється про те, що ФФУ не видаватиме ужгородської "Говерли" паспорти футболістів. Отже, клуб просто не зможе заявитися на новий чемпіонат.

 

За інформацією телеканалу "Футбол 1", своє рішення у федерації мотивують заборгованостями, які нагромадилися у "Говерли". Зокрема, ФФУ ужгородський клуб заборгував 640 тисяч гривень, а рішення Спортивного арбітражного суду Лозанни у "справі Севідова" так і не виконано.

 

У зв'язку з цим чиновники федерації радять Прем'єр-лізі розглянути питання із заміною "Говерли" на інший клуб.

 

Єдине, що затверджено перед початком сезону - емблему Ліги Парі-Матч. Наприкінці червня цього року офіційно презентували титульного партнера елітного українського дивізіону сезону 2015-2016, міжнародну букмекерську контору Парі-Матч. Головний футбольний чемпіонат країни отримав назву Ліга Парі-Матч.

 

 

Раніше чемпіонат України з футболу носив назву іншого спонсора - мережі будівельних супермаркетів «Епіцентр».

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх