Плани проФФесора Януковича ще не реалізувалися

11.02.2011, 15:58 Переглядів: 2 540
Жоден український ВНЗ не потрапив у першу тисячу найкрутіших університетів світу.
Львівський національний університет ім. Франка

У січні був оприлюднений рейтинг університетів світу Webometrics.  Він складається дослідницькою групою Cybermetrics Lab, і вважається одним із найавторитетніших у світі.  Webometrics аналізує рівень представлення ВНЗ в Інтернеті (а не освітню діяльність університету в цілому). Наразі аналізується близько 13 000 ВНЗ, включених до Світової бази вищої освіти (WHED). 

У першу тисячу найліпших за версією Webometrics університетів жоден український ВНЗ не потрапив.  Наші втовпились у другу тисячу – Львівський національний університет ім. Франка посів 1443 місце в рейтингу.  А Київський національний університет ім. Шевченка  влаштувався на 1576 позиції. Перші ж три  найпрестижніших місця посіли «американці» – Массачусетський технологічний університет, Гарвард та Стенфорд.

Таке неподобство з цими американцями! Адже Президент і професор пан Янукович чітко вказав у своїй передвиборчій програмі «Україна – для людей!»: «протягом 10 років принаймні 3 українські університети повинні увійти до світового рейтингу 500 найкращих вищих навчальних закладів!» Більше того, пан Президент призначив 2011-й рік «роком освіти і інформаційного суспільства». Навіть видав наказ «Про заходи щодо забезпечення пріоритетного розвитку освіти в Україні». Щоправда, український міністр освіти пан Табачник в той самий час запропонував зрізати університетам на 42%  держзамовлення (а, відповідно, і фінансування).  Отак воно якось і виходить – що найліпші українські університети за світовими критеріями оцінки плентаються десь у другій тисячі номінантів.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх