ДАІ «розв’язали» руки

10.12.2010, 18:44 Переглядів: 5 197
Відмінили ряд поблажливих для водіїв документів.
У порушників Правил дорожнього руху тепер зменшилося аргументів у суперечках з інспектором ДАІ. Вчіть правила, і буде вам щастя.

Минулого тижня всіх українських водіїв сколихнула «страшна новина» – ДАІшникам повернули колишні повноваження і тепер вони знову можуть «сидіти в засадах по кущах» та ловити порушників. «ТелеграфЪ» з’ясував, що зміни у законодавстві дійсно сталися, але вони не настільки фатальні для наших водіїв. «Як працювали, так і зараз працюємо», – пояснив начальник міського відділу ДАІ Віктор Самойленко. 

Наприкінці жовтня із законодавства України зникли три епохальні документи, що регламентували роботу ДАІ:  

1) наказ МВС від 27.10.2008 № 549 «Про деякі питання організації виконання обов’язків працівників Державтоінспекції МВС»; 

2) розпорядження МВС від 21.05.2009 № 466 «Про організацію роботи підрозділів ДАІ з профілактики правопорушень із застосуванням засобів фото- і кінозйомки, відеозапису»;

3) вказівка МВС від 03.04.2009 № 335 «Про використання технічних приладів контролю за дотриманням водіями вимог Правил дорожнього руху».

Наприклад, 466-те розпорядження забороняло ДАІшникам зупиняти автомобіль безпідставно, патрулювати в місцях, закритих для водіїв (у тих же кущах), а також виписувати штраф за порушення, яке сталося через стан дороги (через об’їзд ями). Також існувала заборона фіксувати перевищення дозволеної швидкості одразу на в’їзді в населений пункт. Раніше це мали робити за кілометр від межі, аби водій встигнув знизити швидкість, яку розвинув на трасі. 

Відмінені документи, за словами керівника прес-служби Департаменту ДАІ Євгена Кравця, повністю заміняє наказ МВС №111. В ньому ж ряд положень зник. Залишилися слова про те, що патрульний автомобіль розташовується «в місцях його найкращої видимості для всіх  учасників дорожнього руху». Проте це не стосується самих інспекторів – вони можуть перебувати будь-де.

Комментар:

 

Віктор САМОЙЛЕНКО, 
начальник Кременчуцького міського відділу ДАІ:
–  Ми працюємо так, як працювали і півроку тому, і рік тому. Інформація про зміни у законодавстві до нас надійшла офіційно 7 грудня. Роз’яснень щодо будь-яких змін у роботі підрозділів дорожньої патрульної служби не надходило. Тому ми продовжуємо виявляти порушників так, як і робили це раніше, до відміни. 

Віктор САМОЙЛЕНКО, начальник Кременчуцького міського відділу ДАІ:–  Ми працюємо так, як працювали і півроку тому, і рік тому. Інформація про зміни у законодавстві до нас надійшла офіційно 7 грудня. Роз’яснень щодо будь-яких змін у роботі підрозділів дорожньої патрульної служби не надходило. Тому ми продовжуємо виявляти порушників так, як і робили це раніше, до відміни.

 



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх