Скандал: Правоохранители Полтавщины против одного из телеканалов

21.10.2010, 14:48 Переглядів: 2 386
На сайте одного из украинских телеканалов появился скандальный ролик, где мужчина, назвавшись провокатором, рассказывает, как полтавские правоохранители фабрикуют дела. Милиционеры Полтавщины называют ролик ’’ретельно спланованою акцією зацікавлених людей, націленою на дискредитацію органів внутрішніх справ Полтавської області’’.

На днях на сайте одного из телеканалов появился скандальный ролик, в котором мужчина (на сайте канала его называют 'Сергей-провокатор') рассказывает журналистам, как правоохранители в Полтавской области фабрикуют дела с помощью провокаторов. 

В УМВД в Полтавской области заявили, что 'на підставі неперевіреної інформації, поширеної правозахисниками в мережі Інтернет, та на одному з центральних каналів телебачення журналісти наділили наркодилерів з багатолітнім кримінальним стажем статусом жертв протизаконної діяльності «підступних» правоохоронців, які «погрожують» кримінальним покаранням'. Также на сайте УМВД в Полтавской области были приведены факты с биографий личностей, фигурирующих в ролике. 

'Для розуміння справи уточнюємо окремі деталі біографії основних дійових осіб публічної історії! Так званий «провокатор» К., 1975 р.н., зафільмований у ролику, який, за його словами, виконуючи «злу волю» оперативних працівників, підкидав гроші і наркотики визначеним полтавцям, бувалий кримінальник. Свій шлях професійний злочинець розпочав у 1992-му році з крадіжок, до яких згодом, до 2010 року включно, долучилися грабежі і наркозлочини. Упродовж 18 років він регулярно кочував з волі до колонії і навпаки.

У серпні 2010-го Октябрським районним судом Полтави його було засуджено до 1-го року позбавлення волі за крадіжку, скоєну у групі. На підставі ст. 75 КК України його звільнено від відбування покарання з випробувальним терміном на 1 рік (вирок набув законної сили у вересні цього року).

У представленій громадськості версії серед «постраждалих», яких нібито К. «підставляв» за вказівкою правоохоронців був і Р., 1976 р.н., котрого за допомогою розрекламованого в Інтернеті ролику затято захищають правозахисники. Поміж яких і сама ініціаторка й виконавець відеозапису – співмешканка нині підсудного Р., вона же його захисник на досудовому слідстві. Запитання, на які відповідає К., ставить адвокат, який зараз захищає інтереси підсудного Р. в процесі судового розгляду справи.

У період з 1996-го по 2005-й роки «законослухняний» Р. притягувався до кримінальної відповідальності за скоєння крадіжок, грабежів і низки наркозлочинів, у тому числі за утримання місць для незаконного вживання наркотичних засобів. У 2007-му році відносно Р. було порушено 8 кримінальних справ за ознаками злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків. За матеріалами і донині не винесено вирок – майже три роки триває судова тяганина, створена спільними зусиллями співмешканки Р. і правозахисників.

Отже виникає запитання – чому правозахисники замовчують трирічну давність подій, про які у відеоролику розповідає так званий «провокатор» К.?

Та чи не свідчать представлені аргументи про ретельно сплановану акцію зацікавлених людей, націлену на дискредитацію органів внутрішніх справ Полтавської області?

Систематичність скоєння злочинів героями «сенсаційного матеріалу», дозволяє віднести їх до категорії професійних рецидивістів, які виражають стійку кримінальну мотивацію. Відтак повірити у те, що вказаних осіб ймовірно «змусити щось зробити», залякавши кримінальним примусом, вельми складно, якщо взагалі можливо. Натомість чинний Кримінальний закон передбачає підстави звільнення від кримінальної відповідальності особи, яка добровільно здала наркотики, вказала джерело їх придбання або сприяла розкриттю злочинів, пов’язаних з їх незаконним обігом (частина 4 статті 307 КК України).

Розмістивши відеозапис зі свідченнями К. (хоча такими їх можна назвати лише умовно), захисники Р. припустилися дуже серйозних помилок, які насамперед стосуються безпеки К.! По-перше, викривши залегендовану в порядку чинного законодавства особу (котрим є К.), яка співпрацювала з органами внутрішніх справ на добровільних засадах, правозахисники поставили під загрозу його життя і здоров’я. Навряд прибічники кримінальної субкультури закриють на цю обставину очі! По-друге, і на цьому доречно зауважити, власне респондент не назвав жодного конкретного факту фальсифікації кримінальних справ (попри наполегливу атаку правозахисників і журналістів), а також прізвищ причетних до фальсифікацій і провокацій службових осіб.

(Полностью текст обращения читайте на сайте УМВД в Полтавской области)



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх