Луценко пояснив, за що обматюкав підполковника "Беркута" (ВІДЕО)

16.01.2014, 10:02 Переглядів: 2 454

Колишній міністр МВС знов образив беркутівця, назвавши його "негідником" та "зрадником закону"

Екс-міністр МВС Юрій Луценко пояснив, чому дозволив собі нецензурні висловлювання на адресу підполковника "Беркута". Луценко розповів, що конфлікту передувала 40-хвилинна розмова всередині автобуса "Беркута": екс-міністр умовляв беркутівців показати посвідчення й дозволити переписати собі їхні прізвища, апелюючи до законів "Про міліцію" та "Про статус народного депутата".

 

Однак ті відмовилися, розповів Луценко в інтерв'ю "Коммерсант-Украина". Після чого Луценко вийшов з автобуса і почав переговори з підполковником Тягнирядно.

 

"Я йому запропонував той самий варіант: він, як старший начальник, дає команду виконати закон, а я даю гарантію, що домовлюся про зняття блокади. Він люб'язним тоном сказав мені: "Якщо у вас є проблеми, можете завтра написати у прокуратуру претензії". Я кажу: "Підполковник, ти розумієш, що ти тут старший? Ти відповідаєш за 40 бійців "Беркута" у двох автобусах і більше тисячі людей, які зібралися навколо. Ти розумієш, що якщо ми не знайдемо вихід, почнеться силове протистояння?" Він у відповідь: "Якщо у вас є претензії, пишіть у прокуратуру. Зв'язуйтеся з головкомом МВС"", - згадує Луценко.

 

Після чого й відбувся конфлікт, відео якого викликало бурхливі обговорення в інтернеті.

 

"Ось після цього і стався той, може бути, не зовсім коректний епізод. Я сказав: "А тепер, підполковник, я нічого зробити не можу. Я йду. Ось за все, що зараз станеться з бійцями і людьми, відповідатимеш ти. І п...ом будеш конкретно ти. Ти вища посадова особа "Беркута", яка тут знаходиться", - розповів екс-міністр.

 

На питання про те, чому, будучи міністром внутрішніх справ, Луценко заявляв про неприпустимість образи міліціонерів, а тепер дозволив собі обматюкати підполковника, він також знайшовся, що відповісти.

 

"Людина, яка отримує гроші за прийняття рішень, у даному випадку заступник командира полку "Беркута", начальник штабу підполковник Тягнирядно, - це та людина, якій посада та закон велять приймати рішення. Замість цього він публічно вмиває руки! Емоційно я висловився тому, що він просто кинув напризволяще і своїх підлеглих, і протестувальників. Я і зараз вважаю, що міліцію як інститут ображати не можна. Але конкретного зрадника закону, людину, яка думає про кар'єру, але ніяк не про законі, треба називати своїм іменем. Негідників треба називати негідниками", - заявив Луценко.

 

Відео побиття Луценка:

 

 

Як повідомлялося раніше, дружина Луценка розповіла, що самопочуття чоловіка нарешті покращується.

 

По материалам tsn.ua

Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх