Кабмін загнали в «сауну»

30.08.2007, 16:08 Переглядів: 1 485
Чотири години Віктор Янукович тримав своїх міністрів у задушливій залі Полтавської облради.
Навіть «бурёнки» змінили орієнтацію! Тепер вони кидаються не на зелений, а на блакитний колір! Ще б пак, через приїзд прем’єра нормальна українська корова і поїсти спокійно не може. Бо вздовж полтавської траси «блакитні» розфарбували стрічками не лише дер

22 серпня до Полтави поз’їжджалися чи не всі перші особи країни. Прем’єр-міністр вирішив провести чергове засідання Кабміну у Полтавській облраді. Міністрів і «всю королівську рать» «загнали» у простору, однак задушливу залу. «Ми будемо працювати весь час у залі, щоб ви відчули, у яких умовах працюють у регіонах і вчасно звертали увагу на їхні проблеми», – пояснив пан Янукович урядовцям, чому вони мають «паритись» без кондиціонерів. …І всівся до президії, куди дули всі вісім наявних у залі вентиляторів. Щоправда, урядовцям дозволили зняти піджаки і обмахувати себе урядовими папірцями.
Мокрим, спітнілим міністрам та доповідачам пощастило найменше – перед виходом на трибуну їм доводилось одягатись «по повній» – красуватись на екранах національних телеканалів у розхристаних сорочках якось несолідно. Як виявилось, уся ця братія завітала до нас, бо Полтавщина дуже «просунутий» аграрний край. Міністр із аграрної політики Юрій Мельник навіть запропонував зробити Полтавську область базовою для впровадження нових технологій у сільському господарстві. Чотири години поспіль урядовці розповідали про аграрні проблеми, комуналку, соціально-економічні показники. Насамкінець заслухали міністра надзвичайних ситуацій Нестора Шуфрича. Проте скандал між керівником МНС і Президентом країни з приводу непогашених пожеж, та й самі пожежі, схоже, не надто турбували присутніх. Судячи з виразів облич, народ у залі більше переймався відсутністю води. Адже про мінералку чомусь не подбали, і той, хто не прихопив із собою пляшечку, «пролетів»: буфет було зачинено.
Про нас
Януковича знову «смикнули» негарним запитанням – чи виділить наступного року держава гроші на будівництво нового мосту через Дніпро у Кременчуці. «Це питання записано у протоколі доручень на 2008 рік», – кинув голова уряду і відвернувся. Тож розумійте, як хочете, а Ми «і не сказили так, і не сказали ні».
Комуналку реформують
У Полтаві урядовці ухвалили зміни до закону про реформування житлово-комунального господарства на 2004-2010 роки. Як зазначив наш земляк, екс-мер Комсомольська, а нині міністр ЖКГ Олександр Попов, за цією програмою, протягом чотирьох років комунальники мають освоїти 100 мільярдів гривень. Ці кошти підуть на переоснащення галузі. Основний свій курс ЖКГ триматиме на створення ОСББ. Для реалізації програми розроблено 15 підпрограм, які фінансуватимуться цільовим методом.
Пан Попов стверджує, що програма надасть змогу створити 160 тисяч нових робочих місць із середньою зарплатою 1250 гривень. При цьому тарифи на послуги залишаться на тому ж рівні, а подекуди – знизяться.
Прем’єр зауважив, що ухвалена програма дозволить комунальникам до 2011 року вийти на європейський рівень надання послуг. Втім, аби програма запрацювала, її ще має підтримати парламент нового скликання.

Тим часом на вулиці...

Полтавські прихильники Партії регіонів зустріли пана Януковича всіма відтінками блакитного та імпровізованим концертом у виконанні дідусів із гармошками. Більше того, вони рекордно простояли під 40-градусною спекою шість годин поспіль і таки дочекались повернення свого «великого боса» із засідання Кабміну. Та навіть змогли доволі гучно вигукувати «Янукович!», коли той попрямував з облради на місцеве телебачення. Щоправда, потім «блакитні» швидко «розчинились» на полтавських вулицях.
Поміж тим біля іншого входу до будівлі на урядовців чекав і невеликий «помаранчевий» натовп. Протилежний табір зустрічав кабмінівців саморобним яйцем з написом «Те саме, 2004» і дружно горлав «Ганьба!». Охороняли порядок під час «передвиборчо-виїзного» засідання Кабміну більше ста правоохоронців.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх