Матицин таки втрапив у владу

2.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 693
Рішенням сесії міськради склад виконкому збільшили на одиницю (до 18 осіб) і ввели до цього органу виконавчої влади Володимира Матицина, екс-керівника ЗАТ „Укртатнафта”, а нині президента ЗАТ „Кребо”..

Тепер пан Матицин, окрім титулів Почесного громадянина міста, почесного голови благодійного фонду „Джерело Дніпра” та впливу на окремих депутатів, матиме реальні повноваження.
Попередні його походи у владу були невдалими. На останніх виборах міського голови, нагадаємо, він програв Миколі Глухову, якого намагався вибити з виборчих перегонів через суд. А в 2000 році, балотуючись до Верховної Ради по Комсомольську і району, програв на окрузі Костянтину Жеваго.
„Буду говорити коротко, бо я політик слабкий», - висловився з трибуни Володимир Матицин. У виступі він пообіцяв допомагати меру Миколі Глухову і підтримувати його, тепер це для Матицина (цитуємо) „свята справа” і -  „ніякої війни”. Вельми схоже на заривання індіанцями томагавків. Міський голова Микола Глухов зазначив, що тепер  у виконкомі порівну як його підлеглих, так і інших  (не службовців місцевого самоврядування). Тобто тепер ніхто не скаже, що виконком підконтрольний меру.
Але чому ж пан Глухов, який воював із паном Матициним на виборах мера раптом взяв і посадив його у владне крісло? На це питання міський голова посміхаючись відповів: «Він же Почесний кременчужанин. Голова благодійного фонду. Ну як його не взяти!?» Чутки про можливий тиск на себе з боку кланів в міськраді він відкидає: «Та хто на мене може тиснути?! Ви що!?», – образився мер та відвернувся від репортера «Телеграфу».
А поміж тим чутки таки ходять…Кажуть, що почесний громадянин в обмін на крісло у міськвиконкомі відкликав ряд судових позовів до міськради. У чуток таки є своє підгрунтя: тижн і зо два тому підприємства, які пов’язані із Володимиром Матициним відкликали 28 позовних заяв до міськради. Вони збирались судитись за земельні ділянки, на які було кілька претендентів, але їх виділили певним фірмам без проведення конкурсу.  У такий спосіб  раніше депутати з оточення почесного кременчужанина просували ідею земельних аукціонів: створювали ситуацію, де більше однієї заявки на землю.  Можливо, тепер землю ділитимуть мирно, і „вашим” і „нашим”?



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх