У Кременчуці все спокійно

6.04.2007, 19:04 Переглядів: 1 765
Політична істерія, пов’язана з перевиборами, у Кременчуці ще не почалася. На барикади ніхто не ходив, мітингів не було, політики провели лише одну кволу прес-конференцію.
Пан Черниш, партія Регіонів

Регіонали запасаються їжею…
Яку позицію займають міські осередки партій і чи їздили кременчужани на київські заворушення? Аби дізнатись про це, 3 квітня ми вирушили до штабів місцевих партій. Спочатку завітали до «регіонів». Перше, що впало в око, - валізи з їжею та водою, що стояли по кутках кімнати. Самі партійці були в «бойовій готовності» - представники соціалістів, комуністів та регіоналів якраз зібрались на міні-нараду. З питаннями «ТелеграфЪ» звернувся до голови Партії регіонів Миколи Черниша. Він повідомив, що представники трьох партій співпрацюють і зараз готують спільну заяву. Пан Черниш зазначив, що місцеві регіонали підтримують «політику партії». Вони вважають, що рішення Президента щодо розпуску парламенту – антиконституційне. Пан Черниш додав, що поки Конституційний Суд не сказав своє «остаточне слово», регіонали не будуть чинити ніяких дій. 
Чи їздили кременчужани на підтримку пана Януковича до Києва, ми так і не дізнались. Микола Черниш лише відповів, що місцеві соціалісти, комуністи та регіонали брали активну участь на представницькому рівні. Навіщо партійцям у штабі стільки їжі, «Телеграфу» також не пояснили.

Пан Урін, 'Наша Україна'

…а «нашоукраїнці» готуються до виборів
Далі ми вирушили до штабу «нашоукраїнців». Але нікого не застали. «Була якась тіточка, але вона вже пішла. Приходьте  завтра!» - сказав чоловік із сусіднього офісу. Щоб дізнатись, що взагалі зараз робить місцева «Наша Україна»,  довелось зателефонувати до депутата від фракції Народний Союз «Наша Україна» Олександра Уріна. Він розповів, що ухвалу Президента щодо розпуску парламенту місцеві «нашоукраїнці» вважають цілком законною - за статтею 83 Конституції, Ющенко може розпустити парламент.
– Указ Президента, відповідно до Конституції України, обов’язковий для виконання. Принаймні доти, доки Конституційний Суд не ухвалитьне інше рішення. Тому, згідно з статтею 106 Конституції, у Верховної Ради зараз немає повноважень. А рішення та постанови, ухвалені нещодавно нардепами, протизаконні. Крім цього, у статті 92 Конституції записано, що організація та порядок діяльності Верховної Ради визначається виключно Законами України. І аж ніяк не постановами», - говорить пан Урін.
Зараз місцевий осередок «нашоукраїнців» готується до перевиборів. Вони вже надали свої кандидатури  до окружної комісії. З місцевих партій «Наша Україна» співпрацює з БЮТом. Відповідна угода нещодавно була підписана між міськими і районними партіями та фракціями.

«Регіонали» хочуть переобрати Президента
Місцеві «регіонали» вважають, що у разі перевиборів варто переобрати і Президента України. Масових акцій протесту у Кременчуці товариші з коаліції обіцяють не проводити.
4 квітня місцеві регіонали, соціалісти та комуністи провели прес-конференцію. Під час виступу голова Партії регіонів Микола Черниш заявив, якщо будуть перевибори парламенту, то потрібно буде переобрати і Президента. На його думку, можливі два варіанти: на повторних виборах переможуть або так звані «демократичні сили», або коаліція. «Якщо переможе остання, знову збереться той депутатський корпус, який є зараз. І тоді Ющенкові потрібно буде піти у відставку». Місцеві регіонали виступають за стабільність – майданів та мітингів у Кременчуці, на випадок перевиборів, не обіцяють. «Якщо Конституційний Суд скаже «так» ухвалі Президента, ми підемо на вибори, створимо штаби і будемо агітувати до хрипоти», - зазначив пан Черниш. Утім, якщо «нагорі» приймуть рішення виступити з акціями протесту, кременчуцьким партійцям не залишиться нічого іншого, як підтримати «політику партії».

Соціалісти обвинувачують бізнесменів
Микола Левченко, голова місцевих соціалістів, вважає, що у всьому винен бізнес. «Політикою у Києві керує великий бізнес. І ця акція готувалась давно», - зазначив він. Головний регіонал підтримує колегу по коаліції : «Сьогодні куплене все: і конституційні суди, і виборчі комісії», - каже Микола Черниш.  
Пан Левченко також додав, що, на його думку, вибори нічого не дадуть обом сторонам, крім 2–3 % додаткових голосів.  Він відзначив, що недосконалість Конституції дає змогу різним силам трактувати її «по-своєму».

А комуністи знову з лозунгами!
Головний комуніст міста Володимир Шапран також засудив Президента за розпуск парламенту. З лозунгами на кшталт, «Националистический путч не пройдет!» та «Оранжевые узурпаторы стали явью» він запевнив, що «наше дело – правое!»
Головний регіонал Микола Черниш зазначив, що, можливо, на перевиборах «регіони», КПУ та СПУ підуть одним блоком. Утім, рішення нагорі про єднання ще не прийняте.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх