Подвійні стандарти “зелених”, або ще раз про меткомбінат

24.03.2006, 17:03 Переглядів: 1 931
Все-таки дурна звичка політиків говорити одне, а робити інше страшенно дратує. Ось, наприклад, кременчуцькі “зелені”.  “Партія зелених” у своїй програмі задекларувала, що вона категорично проти будівництва під Кременчуком металургійного комбінату. Бо комбінат серйозно погіршить стан навколишнього середовища – страждатимуть дорослі, діти, і звірята.

Все-таки дурна звичка політиків говорити одне, а робити інше страшенно дратує. Ось, наприклад, кременчуцькі “зелені”.  “Партія зелених” у своїй програмі задекларувала, що вона категорично проти будівництва під Кременчуком металургійного комбінату. Бо комбінат серйозно погіршить стан навколишнього середовища – страждатимуть дорослі, діти, і звірята. Річки пересохнуть (Псел), а квіти зав’януть.
Ну, ми повірили, що “зелені” категорично проти будівництва меткомбінату. І раптом в газеті “Кремінь” від 10.03.06  з’являється матеріал “Не дай нам Бог дожить до такого ужаса, или как спасти Комсомольск». Матеріал дивний. По-перше, без маркування.  Ні тобі  позначки  “реклама”, ні прізвища журналіста, який брав інтерв’ю.  Такі матеріали завжди наводять на думки про замовний характер публікації.
Сама ж публікація представляє собою інтерв’ю з директором меткомбінату паном Білоусом. Зроблене воно невідомим журналістом, який ставить пану директору дуже зручні питання. І директор повним ходом розповідає, що кременчуцький  нафтопереробний завод викидає в атмосферу цілих 27 888,5 тонн на рік шкідливих викидів. А меткомбінат  викидатиме лише 2 030 тонн. Всього нічого.  Подана й таблиця – теж досить незрозуміла.  З таблиці ясно лише одне – підприємства Полтавської області вже викидають (за невідомий термін часу) по 15 112 тонн шкідливих викидів. Ну, а металургійний комбінат додасть ще 1 500 тонн. Дрібничка.
Тобто нас весь час переконують, що Кременчуку на голову вже сипляться десятки тисяч тонн шкідливих викидів,  і ще кілька тонн від  меткомбінату  ролі не відіграють. 
Ну, і до чого тут “зелені”? Майже ні до чого, якщо не зважати, що п’ятим номером до кременчуцької міської ради від “Партії зелених” йде редактор газети “Кремінь” пані Оленич. Саме з її дозволу в газеті надрукований  згаданий  сумнівний матеріал. Перша п’ятірка – це прохідні номери. Саме ці громадяни, скоріше за все, пройдуть до міськради і вирішуватимуть проблеми міста. Ось тільки чи насправді вони боротимуться проти будівництва  електрометалургійного комбінату під Кременчуком?



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх