Комісія проігнорувала рішення апеляційного суду

24.03.2006, 16:03 Переглядів: 1 823
Член комісії, оригінал і комуніст товариш Берман, завершив свій виступ ефектною пропозицією – а давайте перенесемо розгляд справи товариша Глухова на кілька днів! Єхидна преса поцікавилась, на скільки днів? Аж поки вибори не пройдуть?.
Фото: Дмитрий Бабец

6 березня міська територіальна комісія за скаргою кандидата Куліченка, керуючись рішенням Полтавського апеляційного суду, зняла з виборчих перегонів кандидата на посаду міського голови пана Глухова. 18 березня той самий Полтавський апеляційний суд скасував постанову територіальної комісії від 6 березня. І, таким чином, поновив пана Глухова у якості кандидата.
З цього приводу в понеділок, 20 березня, територіальна комісія провела чергове засідання. Нам здавалося, що справ тут на двадцять хвилин – зараз зберуть, оголосять, що суд скасував рішення комісії та поновив кандидата Глухова, і – до побачення. До нових хвилюючих  зустрічей.
А вийшло все не так.  Замість того, щоби оголосити рішення апеляційного суду, голова комісії пан Мирошниченко оголосив, що комісія  розглядає  скаргу кандидата Куліченка.  Ого!  Ми спочатку нічого не зрозуміли. Навіть вирішили, що невтомний позивач пан Куліченко встиг накатати чергову скаргу на пана Глухова. Але виявилось, що комісія збирається розглядати ту саму, давню скаргу Куліченка, яку вже розглядали,  і за якою кандидата Глухова вже знімали. То це як? Пішли на друге коло? Це – де жавю?

Фото: Дмитрий Бабец

Голова комісії пан Мирошниченко знову збирається розглядати скаргу Куліченка, за якою вже винесене рішення.  Пан обурюється, що підступна преса його не розуміє. Яке де жавю?! Це робота! Чесна робота!

Фото: Дмитрий Бабец

Касетний скандал у Кременчуці! У майора  Мельниченка  з’явився  небезпечний конкурент!
Пан Куліченко намагається  передати комісії касету, на якій зафіксовані жахливі порушення кандидата Глухова. Ця касета фігурувала в першій скарзі. Тоді комісія не захотіла витрачати час на її перегляд, а просто швиденько зняла кандидата Глухова з виборів.  Але зараз, коли кандидата Глухова поновили, комісія готова розглядати касету годинами.

Фото: Дмитрий Бабец

Член комісії – оригінал і комуніст товариш  Берман – дозволив собі екстравагантну витівку. По-перше, він почав розлого коментувати рішення  апеляційного суду – хоча коментувати рішення апеляційних судів заборонено.  У цілому  товариш  Берман несхвально оцінив роботу суду. На його думку, той “своїми двома рішеннями висік себе, як унтер-офіцерська  вдова”.
Товариш  Берман  завершив свій виступ ефектною пропозицією – а  давайте перенесемо розгляд справи товариша Глухова на кілька днів!  Єхидна преса поцікавилась, на скільки днів? Аж поки вибори  не пройдуть?

Фото: Дмитрий Бабец

Кандидат на посаду міського голови пан Глухов  поставив комісії єдине  запитання: “Ви маєте рішення апеляційного суду, чому ви його не виконуєте?  Адже рішення першого суду ви виконали швидко. Ми привели вам тоді свідків, касету принесли. Ви її дивитися не захотіли. Пішли на прохання Куліченка...”

Фото: Дмитрий Бабец

“Не корысти ради! А токмо волею жены, мя пославшей!!!”   
- виправдовувався незабутній отець Федір (“Дванадцять стільців”). Так само виправдовується християнин пан Куліченко.  Тільки посилала його не дружина. До речі, ще на початку засідання пан Куліченко  заявив,  що оголосить голодування, якщо все не зроблять, як він вимагає. Пардон, пардон, як справедливість  вимагає!

Голова забіг. Комісія сиділа у підвалі

21 березня, о десятій годині, почалася позачергова сесія міськради. Відкрив її міський голова пан Глухов – хоча останній тиждень він знаходиться у відпустці. Міський голова повідомив, що сесія скликана за поданням 22 депутатів. Вони  вимагають достроково скасувати – у зв’язку з систематичними порушеннями – повноваження  міської територіальної виборчої комісії. Депутатське подання надійшло до міськвиконкому вранці.
Також міський голова повідомив, що на сесію запросили територіальну комісію у повному складі. Письмове  повідомлення прийняла  заступник  голови комісії. Незважаючи на запрошення, комісія на сесію не прийшла. У залі бачили лише двох її членів – пані Русакову та пана Кацая. Через тривалий час з’ясувалося, що комісія сидить десь у підвалах, розвантажує бюлетені. З’ясувати, куди подівся голова комісії, у першій частині дня не вдалося. Він зник. І на зв’язок не виходив. З’явився лише близько другої години і відразу почав звинувачувати владу і ЗМІ в заангажованості.
А поки голова територіальної комісії десь блукав, сесія міськради більшістю голосів (49) проголосувала за дострокове  припинення повноважень територіальної комісії. Проти проголосували чотири депутати – Роженко, Корягін, Овдієнко, Холод. Утримався один – депутат Федорченко.
Серед порушень, які спричинили відставку комісії, депутат Володін назвав три свої скарги, на які комісія не відповіла належним чином. Депутат Урін заявив про упередженість комісії, коли вона відмовилась винести попередження газеті “Кременчуцька Панорама” за друк відверто агітаційних матеріалів про кандидата Матицина  без маркування “політична реклама”.  Міський голова пан Глухов також заявив, що вважає порушенням виборчого законодавства спроби територіальної комісії – ігноруючи рішення апеляційного суду – вдруге розглядати ту саму скаргу на кандидата Глухова.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх