Нафтове королівство

27.01.2006, 12:01 Переглядів: 2 502
22 січня міська організація партії “Батьківщина” на партійній конференції висунула від Блоку Юлії Тимошенко свого кандидата в мери. Ним став колишній голова правління “Укртатнафта” Володимир Матицин. Окрім цього, на конференції були названі прізвища кандидатів у депутати до міськради. Майже половина списку – працівники нафтопереробної галузі.

Увійти депутатами у міську раду від Блоку Юлії Тимошенко претендує 60 кандидатів. З них принаймні 25 мають відношення до нафтопереробної галузі. Найчастіше у списку зустрічаються працівники таких підприємств, як “Укртатнафта”, “Нафтохімік”, “Кребо”, та “Фобос”. До десятка складають працівники Промислово-фінансового банку та фірми „Укрбізнесконсалтинг”. Ці установи також пов’язують з нафтовиками. Вадим Петренко, голова Полтавської обласної організації партії “Батьківщина” каже, що місце роботи при формуванні списків не було критерієм оцінки кандидата. Чому у списку так багато “нафтовиків” голова міської організації партії “Батьківщина” Михайло Гуртовий прокоментував так: “Чому б і не прийняти їх до списку? Адже нафтопереробні підприємства наповнюють бюджет міста”.
А може статися й таке, що у разі перемоги на виборах мера, роботу майбутніх депутатів очолить ще один „нафтовик” – почесний громадянин міста, президент СП “Кребо” Володимир Матицин. Саме його на конференції БЮТівці висунули кандидатом на мерське крісло. Сам пан Матицин на зборах присутній не був.
Володимир Матицин не єдиний представник БЮТ, який бажає зайняти посаду мера Кременчука. Олег Надоша, заступник керівника центрального штабу виборчого блоку БЮТ, неодноразово заявляв журналістам, що збирається балотуватися в мери. Навіть назвав орієнтовну дату презентації свого виборчого штабу – початок лютого. Полтавське керівництво БЮТ, в особі Вадима Петренка, каже, що про наміри Олега Надоші нічого не знає: “Це лише припущення. Я про це нічого не знаю. Заяви про те, що Надоша йтиме у мери, немає. Так що прапор в руки і вперед!”. У прямому ефірі на Полтавському телебаченні журналісти поцікавились у колишнього віце-прєм’єра Миколи Томенка, чи можуть від БЮТ в Кременчуці претендувати на крісло мера два кандидати. Він сказав, що такого бути не може, і пообіцяв розібратись.
Пан Калашніков, якому ладили мерське місце як майбутній мер поки що себе не проявив і ніяких заяв не подавав. У списку БЮТ до міської ради кандидатура пана Калашнікова стоїть на 14-му місці.

 

І вся королівська рать

Перша десятка кандидатів до міської ради від Блоку Юлії Тимошенко
1. Михайло Гуртовий (заступник голови Кременчуцької райдержадміністрації)
2. Олег Бабаєв (голова правління ВАТ “Кременчукм’ясо”)
3. Віктор  Федорченко (заслужений лікар України)
4. Олександр Роженко (голова правління ЗАТ ТД “Укртатнафта”)
5. Ірина Сьоміна (директор Фонду соціального острахування у зв’язку з тимчасовою непрацездатністю)
6. Людмила Мамон (директор гімназії №5)
7. Андрій Джигіль  (голова правління ЗАТ “Кребо”)
8. Олександр Гриценко (зам. генерального директора “АвтоКраз”)
9. гор Березенський (керуючий АКБ «Промфінбанку»)
10.Євген Холод (заступник голови міського споживчого товариства)

Ігор Романов



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх