Вдаримо польовим сексом по олігархах!

9.12.2005, 14:12 Переглядів: 1 781
НСНУ і “Партія регіонів” оприлюднили виборчі партійні списки.

Янукович і Син

Третього грудня з’їзд “Партії Регіонів” одноголосно (450 з 450-ти присутніх – “за!”) затвердив виборчий партійний список. Лідером партії  призначений Віктор Янукович. Пан Янукович  поведе на вибори не лише “регіоналів”, а й власну дитину – молодшого сина. У списку  хлопець займає 89 місце.

Перша “десятка” “регіоналів” виглядає так:
1. Віктор Янукович – лідер фракції
2. Ніна Карпачова – уповноважений ВР з прав людини
3. Георгій Скудар – депутат
4. Тарас Чорновіл – депутат
5. В’ячеслав Богуслав – глава правління “Мотор Січ”
6. Раїса Богатирьова – лідер фракції ПР
7. Ринат Ахметов – голова правління СКМ (Систем Кепітал Менеджмент); більше відомий під кодовою назвою “олігарх”
8. Віктор Тихонов – голова Луганської облради, звинувачувався у сепаратизмі
9. Юхим Звягільський – депутат
10. Борис Колесников – голова Донецької облради, звинувачувався у здирництві
Партійний список містить ще чимало знакових прізвищ.   № 11-й  -  Євген Кушнарьов – екс-губернатор Харківщини, сепаратист № 1. Пан Кушнарьов  першим виступив з пропозицією створити Харківську автономію.  Це сталося після провалу кандидата Януковича у другому турі виборів. 27-м  іде екс-голова Центрвиборчкому Сергій Ківалов. Після минулорічних виборів, як пам’ять по собі, він залишив транспаранти “Ківалов, підрахуй (результати)!”.  116-м номером проходить Тетяна Засуха. Пані щільно пов’язана з агробізнесом. Селяни Київщини називають її хто “матір’ю-годувальницею”, хто “поміщицею” та  “Салтичихою”. 139-те місце у списку посів Артем Щербань - син екс-губернатора Сумщини Володимира Щербаня. Сам Володимир Щербань зараз “у бігах” від правосуддя.
Найсмішніший номер –  № 95. Під  ним заховався двічі Генпрокурор України Святослав Піскун.

“Сильное звено”

Крім одіозних прізвищ у списку “регіоналів” присутнє безсумнівно “сильное  звено” – Ніна Карпачова.  “Сильным звеном”  її визначає Володимир Фесенко, голова правління Центру прикладних політичних досліджень “Пента”.

Володимир Фесенко, для “Телеграфу”, 5.11.2005 р.
- Наявність Карпачової у списку - це найбільша несподіванка.  Вона повинна засвідчити, що Партія регіонів має демократичну орієнтацію, і відстоюватиме права людини. Цей месидж важливий, у першу чергу, для західної аудиторії. І взагалі, я думаю, це вдалий хід, оскільки пані Карпачова – достатньо авторитетна людина і може додати певну кількість голосів Партії регіонів. У цілому, як мені здається, Партія регіонів обрала суто технологічний підхід до формування першої п’ятірки. Він спрямований на те, щоб дійти до кожної цільової групи виборців і продемонструвати свою демократичність та відкритість. Інша річ, наскільки це насправді так?

Ющенко і Племінник

З’їзд партії “Народний Союз Наша Україна” затвердив список кандидатів у депутати, які рекомендовані для включення у єдиний список Блоку Ющенка “Наша Україна”. Лідером партії визначений чинний Президент Віктор Ющенко. На вибори він йтиме у сімейному колі – 50-м номером за ним піде рідний племінник Ярослав Ющенко, заступник губернатора Харківщини. № 71 отримав мовчазний і могутній брат Президента – Петро Ющенко. Перша партійна “десятка” виглядає так:
1. Віктор Ющенко – діючий Президент
2. Юрій Єхануров – діючий прем’єр-міністр
3. Олександр Омельченко – діючий мер Києва
4. В’ячеслав Брюховецький – ректор Києво-Могилянської академії
5. Лілія Григорович – депутат
6. Роман Безсмертний – голова політради НСНУ
7. Микола Катеринчук  - депутат
8. Микола Мартиненко – голова парламентської фракції “Наша Україна”
9. Борис Безпалий - депутат
10. Юрій Ключковський – депутат
Сумнівною окрасою списку НСНУ стали: скандальний колишній міністр юстиції Роман Зварич (№ 18), колишній голова РНБОУ Петро Порошенко (№ 11) та колишній міністр культури Оксана Білозір (№ 12). Пані міністр запам’яталася  лише тим, що уперто знімала з посади головного режисера Театру російської драми ім. Лесі Українки.  Роман Зварич увійшов в історію, як “не зовсім професор” – журналісти поставили під сумнів його диплом та законність використання паном міністром  звання “професор”. Петро Порошенко, або “шоколадний зайчик”, як любовно звуть його кияни, під час свого правління переважно боровся  з затятою пані Тимошенко. А у вільний час потрапляв у корупційні скандали.

“Слабое - сильное звено”

Відразу після оприлюднення партійних списків, політологи визначили  Президента Ющенка, саме  як “слабое звено”.  Так директор Київського інституту проблем управління Кость Бондаренко стверджував, що “очоливши блок, Ющенко для багатьох перестане бути чинним Президентом України. І стане лідером партії влади”.  Таке позиціонування  Ющенка  дасть можливість опозиції звинувачувати Президента у використанні адмінресурсу на виборах.
Треба розуміти, пан Президент дослухався до зауважень експертів. 6 грудня, під час зустрічі з журналістами у Білій Церкві, він офіційно заявив, що не очолюватиме НСНУ на виборах. Тому, що не хоче, “аби прізвище Президента у списку розколювало наших (блок Ющенка) політичних партнерів”.
Якщо пан Президент і надалі дотримається даної обіцянки, він має шанси перейти з категорії “слабого звена” у категорію “сильного”.
Втім, “нашоукраїнці”  приготували народу ще один сюрприз, який може зробити перегони ефектним видовищем.  Для підсилення НСНУ вони затвердили додатковий список з 13-ти колоритних осіб. До нього серед інших увійшли: Святослав Вакарчук (поспіваємо!), Віталій Кличко (поб’ємося!),  Оксана Забужко (без коментарів!). Ну, фронтмена “Океану Ельзи” Вакарчука знають всі українці.  Екс - чемпіона світу Кличка знають навіть і неукраїнці. Для тих, хто не знав чи забув Оксану Забужко, нагадуємо – Оксана письменниця,  на  зорі  становлення  української  демократії вона прославилась романом  “Польові  дослідження українського сексу”.
А що, непогана дебютна ідея – вдарити по “регіональних” олігархах  “нашоукраїнськими” дослідниками польового сексу.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх