Партия «Свобода» в Кременчуге выступила против красных флагов во время празднования Дня Победы

29.04.2011, 15:37 Переглядів: 5 376 Коментарів: -1
С таким заявлением выступил на сессии Автозаводского райсовета депутат Олег Савченко.

28 апреля на сессии Автозаводского райсовета депутат Олег Савченко сделал заявление от имени партии «Свобода», выступив против поднятия красных флагов во время праздновании Дня Победы. Напомним, Верховная Рада Украины приняла законопроект, который предусматривает официальное использование 9 Мая копий Знамени Победы - штурмового флага 150-й ордена Кутузова II степени Идрицкой стрелковой дивизии, установленного 1 мая 1945 над зданием Рейхстага в Берлине.

Приводим цитаты из выступления Олега Савченко:

– Для нас, націоналістів, 'Велика Вітчизняна війна' - поняття видумане комуністичною пропагандою, яке культивується нинішніми керівниками держави, що вийшли із старої цілком загнилої системи і таку ж систему намагаються насадити в сьогоденні. Є цілком зрозумілим у всьому світі поняття, яке відображає події тодішнього часу – Друга світова війна. Події, що відбулися під час зіткнення армій двох диктаторів Сталіна і Гітлера, є лише частиною, хоча і найбільш вагомою за кількістю загиблих, цієї Другої світової війни.

Українці, крім вояків УПА, воювали або на боці Радянського Союзу або на боці Німеччини, тобто з цієї точки зору в цій війні вони захищали інтереси загарбників, що маніакально хотіли бути лідерами світу, Гітлера або Сталіна, але не власні інтереси і не власні землі.

 

Цитируя  лидера «Свободы» Олега Тягнибока, депутат Савченко назвал красные флаги «символом окупації, геноциду та національного приниження українців».

- Є один державний символ національної гордості, самостійності та перемог – синьо-жовтий прапор. Для кожного українця є неприйнятним публічне вивішування в Україні будь-яких окупаційних символів.

 

В ходе выступления Олега Савченко кто-то из его коллег-депутатов выкрикнул из зала:

-  Отключите ему микрофон.

Однако председатель Автозаводского райсовета Владимир Коваленко дал выступающему договорить в «Разном», где выступление не обязывает к принятию каких-либо решений. После этого депутаты, не вдаваясь в распрю о флагах, дружно отправились на экскурсию на завод «Кредмаш».



 
Теги: Свобода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх