Дмитро Кавунник збільшив земельний податок у 100 разів для горе-бізнесменів.

4.07.2019, 15:30 Переглядів: 2 385

 

У Кременчуці багато років існувала окрема група бізнесменів-хитрунів, які використовували землі житлової забудови (присадибні ділянки в приватному секторі) у комерційних цілях для провадження господарської діяльності. Водночас вони практично не сплачували в бюджет міста земельний податок, видаючи свої господарчі будівлі за житлові будинки. Мова про міні-готелі, СТО, магазини автозапчастин, пункти прийому вторсировини, тощо. Наприклад, власник хімчистки автомобілів за адресою: вулиця Олексія Древаля, 62 сплачував у рік 31 грн 68 коп, а власник готелю «Рукавичка Хаус»,  один день перебування в якому коштує 650 грн., (вул. Генерала Іринєєва, 21)  64 грн 10 коп.


Багато таких бізнесів зареєстровано на пенсіонерів і взагалі нічого не сплачують, бо підпадають під податкову пільгу. Команда Дмитра Кавунника, лідера Кременчуцького осередку політичної партії «Радикальна партія Олега Ляшка», припинила це неподобство та добилася підвищення земельного податку для махінаторів в 100 разів (це цілком нормальна сума для них), що дозволить наповнити міський бюджет на десятки мільйонів гривень.


За дорученням Дмитра Кавунника, яке підтримали інші депутати бюджетної комісії, земельне управління Кременчуцької міської ради протягом року провело колосальну роботу, виявляючи подібні об’єкти. На сьогодні в цьому переліку декілька десятків будівель. 26 червня 2019 року, на пленарному засіданні сесії Кременчуцької міської ради було прийнято рішення «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території міста Кременчука у 2020 році», яким збільшено ставку земельного податку для горе-бізнесменів із 0,03% до 3% від нормативної грошової оцінки землі.

Автор: політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх