Бо 12% мало: «Інша Жінка» тепер у політиці

2.07.2019, 11:00 Переглядів: 2 992

 

Невтішна статистика: у Верховній Раді зараз лише 12% жінок-нардепів. Якщо проаналізувати нинішні вибори, то свої кандидатури у Раду 2019 подали 22,51% жінок-кандидаток. Цю цифру теж не назвеш справедливою. Більшість бажаючих потрапити до політики, як і зазвичай, складають чоловіки. 


Кременчужанка Юлія Цибульська вирішила змінити цю статистику, як і стереотипи про жінок у великій політиці. Нині вона є кандидаткою у народні депутати від Кременчука (146 округ) і одним із пунктів її передвиборної програми є гендерна збалансованість. До жодної з партій не належить. На вибори йде як самовисуванка. 

Юлія Цибульська стала першою активісткою в Кременчуці, яка заснувала суто жіночу громадську організацію «Інша Жінка».

Головний акцент організації –  розвиток жіночого підприємництва, обмін досвідом, генерування нових ідей та реалізація спільних проектів.


 - В найуспішніших країнах жінки тримають рівні позиції з чоловіками і це більше нікого не дивує. Досвід Канади, Данії, Норвегії, Литви, Швеції свідчить про те, що залучення жінок в органах державної влади та місцевого самоврядування сприяє економічному розвитку та ефективності управлінських рішень, - вказано у її передвиборній програмі.


“Жінок треба озброювати знаннями”


Втілювати все це Цибульська буде завдяки практичному навчанню жінок.  Саме знання допоможуть жінкам впоратися з усіма проблемами – починаючи від відкриття власного бізнесу до здобуття рангу високопосадовців.

Цибульська вже втілює цю ідею  у проекті «Інша школа бізнесу», де кременчужанок навчають власній справі, а найсильніший проект отримає стартовий капітал.


Раніше Цибульська із ініціативою створення спеціальної школи кадрового резерву підкорювала проект «Нові лідери». Вона

презентувала свій проект «Жіноча коаліція України» для зростання рівня освіченості жінок та суспільства в економіці, політиці, юриспруденції, психології.


Фреймут та Шері Блер в захваті від кременчужанок


Напередодні завдяки «Іншій жінці» до Кременчука приїздила Фреймут. Кременчужанки так вразили відому ведучу своєю силою і незламністю, що вона готова стати їхньою амбасадоркою.


- “Інша жінка” об’єднує дивовижних жінок. Вони змогли досягти успіху і після важких стадій раку, і після болючих розлучень,  і самотужки з маленькими дітьми на руках. Коли Ольга Фреймут почула ці історії успіху, то заявила про свою готовність стати амбасадоркою нашої громадської організації  - зазначає Цибульська.


Нещодавно  на всесвітньому освітньому форумі в Дубаї кременчужанка познайомилась із дружиною екс-прем'єр міністра Великої Британії Шері Блер.  Відома британка очолює фонд для жінок Cherie Blair Foundation for Women. Як і Цибульська,  Шері Блер займається провадженням програм для розвитку жіночого бізнесу. 


- На наші ділові сніданки про “Не-успіх” , на яких ми ділимося своїм досвідом, приходить зовсім юна дівчинка.. У свої 15 років вона твердо вирішила, що буде змінювати своє місто, що заснує власний бізнес і буде підтримувати інших жінок. Коли я бачу її погляд, її цілеспрямованість, я розумію важливість жіночої освіти та підтримки таких жінок. Адже за кожною великою жінкою стоїть велика жінка, - підкреслює Цибульська. 


Позачергові парламентські вибори призначені на 21 липня 2019 року. Цибульська вірить у готовність суспільства перебороти  в собі стереотипи щодо жінок. 


- Давайте змінимо цю жахливу статистику. Ми - матері, ми - доньки, ми - сестри. А ще ми підприємці, активістки, змінотворці. За країну відповідає кожен і кожна з нас, пам’ятайте про це. Нам варто усвідомити той факт, що, якщо не ми, то хто?  Раніше ніколи не хотіла займатися політикою. Але, тим не менш, політика впливає на наші життя. Тому давайте зробимо Україну заможною не лише для наших дітей, але й для нас самих,  - закликає кременчужан Цибульська. 




Автор: політична реклама
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх