Середня зарплата в Україні буде понад 700 євро, а пенсія зросте до 150 євро, – представник команди Гриценка

11.03.2019, 09:00 Переглядів: 2 140

 

На цьому під час відвідин Кременчука у середу, 6 березня, наголошував Микола Томенко. Народний депутат кількох скликань, лідер політичної партії «Громадський рух «Рідна країна» одним із перших підтримав кандидатуру Анатолія Гриценка на посаду Президента та приєднався до його команди. Нині він є заступником голови виборчого штабу зі стратегії та медійної комунікації.
Політику провели екскурсію, показали навчальні аудиторії, виробничу базу для практичних занять, лабораторії ВПУ №7. Не без гордості показували STЕM-кабінети та комп’ютеризовані верстати, придбані коштом обласної ради. Микола Томенко відмітив високий рівень навчальної бази училища.


 
– Система професійно-технічної освіти повинна бути захищена на державному рівні, – переконаний Микола Томенко. – Бо якщо Полтавська обласна рада з розумінням ставиться до підтримки освіти, то є багато є місцевих громад, які стверджують, що їм не потрібні такі заклади. Ми маємо фантастичний попит на професії, які готують у системі профтехосвіти. Проте на їх підготовку немає фінансування, бо ми віддали профтехосвіту і освіту взагалі на суб’єктивний відкуп керівників об’єднаних громад і міських голів.


Якщо цього не зробити, то Україна ризикує залишитися без фахівців із робітничих професій. Команда Гриценка буде вкладати кошти у людський капітал, формувати світогляд людини та її професійності.


Гостро кадровий голод відчуває й промисловий Кременчук. Тому Микола Володимирович підтримав ідею колег із вищого професійного училища щодо соціальної реклами. Робітничі професії потрібно пропагувати.


 
Ще одна болюча тема, котра безпосередньо пов’язана з освітою і майбутнім держави, – це молодь, котра нині масово виїздить з України як на навчання, так і на роботу після закінчення українських вишів. Микола Томенко зауважив, що вручення 100 премій чи призначення 100 стипендій картину не змінять. Молодь не хоче залишатися в країні, де панує корупція. З найголовніших аспектів програми Анатолія Гриценка є саме подолання корупції та державна гарантія першого робочого місця для кожного, хто отримує освіту за державним замовленням. Команда Анатолія Гриценка планує ліквідувати податкову міліцію. Натомість надати більше реальних повноважень Антимонопольному комітету, щоб Україна нарешті перестала бути країною монополій і в державі розвивалася здорова конкуренція. Ці кроки: зменшення податкового навантаження на бізнес, зрозумілі й прозорі правила гри – дозволять вивести з тіні щонайменше 60% економіки. Після зникнення корупційних схем і ряду змін середня зарплата в Україні буде понад 700 євро, відповідно зростатимуть пенсії – 150 євро.


Але покарання за злочини, зокрема економічні, має бути жорстким. Владні крадії мають зрозуміти, що від кари за злочини не вдасться відкупитися. Щоб виявити нечесних у владі, Гриценко пропонує запровадити перевірки чиновників на детекторі брехні. А на перехідний період дозволити провокацію хабара.


 
– Ще раз скажу: ми емоційна нація. Нам потрібен Президент, який несе відповідальність. Чесний президент – служитиме людям! – переконаний Микола Томенко.

Автор: політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх