Юрій Дерев’янко взяв участь в автопробігу за доступні авто в Кременчуці

1.03.2019, 11:00 Переглядів: 1 624

Кандидат в Президенти України від партії «ВОЛЯ», народний депутат Юрій Дерев’янко взяв участь у автопробігу з вимогою ухвалити закони про 10% розмитнення авто, який відбувся в Кременчуці. 


 

«Ми виступаємо за 10% за розмитнення від вартості автомобіля. Це законопроекти № 9518 та 9519, які ми разом з українцями, керівниками і координаторами всіх автомобільних рухів зареєстрували в Верховній Раді», - заявив Дерев’янко.


Він обурився тим, що влада намагається витиснути з українців останні гроші або взагалі конфіскувати автомобілі.

Дерев’янко нагадав, що 22 лютого завершився пільговий період розмитнення.


«Близько 200 тисяч автомобілів розмитнилось із 1 млн 100 тис. В бюджет надійшло близько 12 млрд грн, але при цьому 900 тисяч автомобілів не будуть їздити по Україні. Це означає, що протягом року в бюджет не надійде понад 8 млрд грн ПДВ і акцизу з палива, яке споживає кожна машина», - сказав кандидат в Президенти.


Він порахував, що влада отримала наступний результат: 12 млрд грн плюс і 8 млрд грн мінус за перший рік.

Натомість закони про 10% передбачають надходження в бюджет 14,2 млрд грн від розмитнення та 8,8 млрд за рік від з акцизу і ПДВ з палива, тобто 23 млрд грн в рік.


 


Окрім того, в разі ухвалення цих законів, 1 млн 100 тисяч людей будуть мати машини, а значить зможуть займатись підприємницькою діяльністю, бути активними. «Українці будуть задоволені, а бюджет наповниться. Однак, цей варіант не влаштовує кількох олігархів», - сказав Дерев’янко.

В іншому випадку, за словами Дерев’янка багатьом з автомобілістів доведеться позбутися машин і вирушити на заробітки в Польщу або інші країни. «Це означає, що ні місцеві бюджети, ні державний бюджет нічого не отримає», - зазначив він.


 


Нагадаємо, 31 січня Юрій Дерев’янко зареєстрував в парламенті законопроекти №9518 та №9519 щодо спрощення оподаткування транспортних засобів та встановлення ставки оподаткування 10% від вартості автомобіля. Відповідні зміни депутат пропонує внести в Податковий та Митний кодекси України, повідомила прес-служба нардепа.

Співавторами законопроектів стали понад 80 представників ініціативних груп з більшості регіонів України.




Автор: Політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх