Гриценко представив свого голову Нацбанку

13.02.2019, 12:19 Переглядів: 1 939

 

Кандидат у президенти Анатолій Гриценко представив свою кандидатуру на пост голови Національного банку України.

Це відбулось 11 лютого під час прес-конференції у Харкові.


«Людина твердих принципів, вміє сказати «ні». Після обрання президентом Януковича написав заяву і одразу покинув Мінфін», – сказав Гриценко, представляючи економіста Олександра Савченка.


Олександр Савченко - банкір, доктор економічних наук. У 90-х розробляв основи нової монетарної політики України, був виконавчим директором Європейського банку реконструкції та розвитку. У 2005 році на посаді заступника голови НБУ контролював діяльність Департаменту валютного контролю та ліцензування та співпрацю з МВФ та Світовим банком. У вересні 2009 року став заступником міністра фінансів, а в березні 2010 року подав у відставку та очолив Міжнародний інститут бізнесу.


Під час представлення Савченко коротко розповів про те, яких змін потребує країна у банківській сфері.


«Треба відновити кредитування. Для цього є зовнішні та внутрішні фактори. Зменшити облікову ставку НБУ, бо Нацбанк не виконує функцію цінової стабільності. Банківський сектор треба забезпечити дешевими і довгими кредитами. Я впевнений, що НБУ та Уряд здатні відкрити 3-4 кредитні лінії по 300-400 млн євро кожна з міжнародними організаціями для підтримки малого бізнесу», - розповів Савченко.


У свою чергу Анатолій Гриценко додав, що вже незабаром представить ще дві кандидатури у рамках квоти президента – міністра закордонних справ та генерального прокурора.


«Всі кандидатури, які я вже озвучив, - і Савченко, і Трепак, і Апаршин готові відразу включитись в роботу», - запевнив Анатолій Гриценко.


Нагадаємо, раніше кандидат представив Віктора Трепака – потенційного голову СБУ та Іван Апаршина – кандидатуру на пост міністра оборони.






Автор: політична реклама
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх