Позачергова сесія міської ради 1 листопада не відбулася. Кременчуцька «Батьківщина» продовжує вимагати чистого повітря та зниження цін на газ

1.11.2018, 18:00 Переглядів: 1 476

 

Жовтневе рішення Кабміну щодо підвищення ціни на газ на 23,5% стало справжнім шоком для людей. Лідер партії «Батьківщина» Юлія Тимошенко зазначила, що це ще одна катастрофа, яка штовхає українців у нішу бідності. Крім того, відбувається зменшення кількості сімей, які отримують субсидії на комунальні послуги. Партія «Батьківщина» виступає проти росту тарифів та вимагає проведення позачергових сесій місцевих рад з цього питання.


24 жовтня 2018 року в Кременчуці протестували проти підвищення ціни на газ. Люди зібралися на площі Незалежності перед приміщенням РДА. Чому на цьому місці? Бо саме тут у Кременчуці сидять представники державної влади, яка ініціювала зростання комунальних платежів.


Обурені громадяни прийшли з плакатами і вимагали відмінити підвищення тарифів та негайно провести позачергову сесію місцевої ради. Депутати від партії «Батьківщина» Ігор Близнюк, Олександр Головач, Віталій Таценюк уважно вислухали думки людей та підготували звернення щодо скликання позачергових сесій районної та міської рад.


Під час обговорення теми підвищення ціни на газ лунали заклики, щоб депутати всіх рівнів об’єдналися і стали на захист людей, які їх обрали. Необхідно звернутися з вимогою до Президента щодо скасування підвищення цін на газ і тепло. Йде зима, і більшість українців просто не в змозі будуть оплатити захмарні платіжки, бо мають низькі доходи, а багато хто навіть перестали отримувати субсидії.


Друге питання, не менш резонансне для нашого міста, це забруднення атмосферного повітря шкідливими викидами промислових підприємств.


Екологічна проблема в Кременчуці не може бути вирішена тільки на місцевому рівні, тому голова фракції ВО «Батьківщина» в Кременчуці Олександр Головач неодноразово виступав із запитами до різних інстанцій з проханням вжити заходів щодо припинення забруднення атмосферного повітря в Кременчуці. Варто зазначити, що не всі депутати Кременчуцької міської ради підтримують екологічні питання.

 

Депутат Головач підготував звернення про скасування підвищення ціни на газ та вимогою від власників підприємств припинити труїти кременчужан.


Олександр Головач пропонував провести позачергову сесію Кременчуцької міської ради 1 листопада і розглянути на ній ці два найболючіші на сьогодні питання. З 24 жовтня проводився збір підписів депутатів під відповідним зверненням. На жаль, сесія не відбулася, оскільки це звернення підтримали лише депутати партії «Батьківщина», підписів яких недостатньо для скликання позачергової сесії.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх