”Завдання відповідальної держави- якісна реабілітація українських воїнів", - народний депутат Роман Семенуха

27.10.2018, 10:30 Переглядів: 1 133

  

Таку думку висловив народний депутат під час візиту до Кременчуцького обласного госпіталю для ветеранів війни.

До Кременчука завітав народний депутат від фракції “Об'єднання“САМОПОМІЧ” Роман Семенуха. Зокрема депутат зустрівся з керівником, колективом та пацієнтами Кременчуцького обласного госпіталю для інвалідів війни.


” В нашому госпіталі надають реабілітаційну допомогу учасникам АТО, а також паліативну допомогу. Розрахований заклад на 120 місць: 40 -реабілітація, 40 - паліативне відділення, 40 – кардіологія. До всього, ми займаємося перерозподілом гуманітарної допомоги, централізовано приймаємо і направляємо у медичні установи та на потреби людям з інвалідністю. ” - розповів головний лікар закладу Микола Литвиненко.


  


На базі госпіталю проводиться і реабілітація тих, хто повернувся з АТО . Бійці відвідують сауну і аромотерапію, проводяться різні майстер-класи. У Кременчуці майже 5000 осіб – учасники бойових дій. І 2344 атовці вже пройшли курс реабілітації.


За словами народного депутата Романа Семенухи, така реабілітація є кричуще необхідною. Без неї - бійці, що пройшли війну, залишаються сам на сам зі своїми страхами. Як наслідок, наголосив керівник госпіталю, деякі з них втрачають бажання до життя. І, на жаль, у Кременчуці є випадки самогубств серед демобілізованих бійців, що не пройшли реабілітацію.


 


Важливим питанням також є надання необхідної медичної допомоги інвалідам війни, як похилого віку так і бійцям сучасної війни, у домашніх умовах. "Наш заклад в якості гуманітарної допомоги отримав у подарунок автомобіль швидкої, - сказав Микола Литвиненко. - Через проблеми з розмитненням «Євро-4» ми не можемо поставити його на облік, а отже, надавати допомогу людям".


"Така ситуація - неприпустима, - підсумував Роман Семенуха. - Держава має максимально сприяти, або хоча б не заважати у тому, аби якісна медична допомога (реабілітаційна та паліативна) надавалась всім, хто її потребує. А тому як народний депутат, докладу усіх можливих зусиль, аби ця проблема була вирішена. Люди не мають страждати через бюрократичні перепони"

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх