Арсеній Яценюк: Торг із Путіним принижує Європу

6.06.2018, 11:03 Переглядів: 2 492

«Комерційний торг з Путіним - це не лише драматичний прорахунок, це принижує Європу. Це - підрив основ європейської безпеки. Саме цю безпеку сьогодні захищає Україна», - наголосив лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк напередодні візиту в Україну президента Німеччини Вальтера Штайнмайєра.

Чимало останніх подій у відносинах між європейськими столицями та Москвою, підкреслив він, викликають тривогу і потребують роз’яснення.


«Наше найважливіше запитання стосується комерціалізації цінностей, з якими завжди асоціювали провідних партнерів у Європі. І Україна має право на таке запитання», - наголосив Арсеній Яценюк.


Нам важко пов’язати цінності Об’єднаної Європи із наміром німецьких колег реалізувати з путінською Росією проект «Північний потік-2», вважає Арсеній Яценюк. Цей проект, за словами лідера «Народного фронту», ніколи не мав комерційного характеру.


«Насправді він є проектом геополітичної корупції з боку Росії, який здатний завдати непоправної шкоди стратегічним інтересам усієї Європи». «Не менш непросто нам зрозуміти доброзичливу манеру і заохочуючі жести, які днями демонстрував у Санкт-Петербурзі Президент Франції Еммануель Макрон у розмові з вбивцею, на руках якого невинні життя пасажирів рейсу MH17 і понад десяти тисяч невинних українців»,
- підкреслив Арсеній Яценюк.


Він задався питанням, які саме цінності підтримують німецькі та французькі капіталовкладення в економіку Росії? Як такі дії відповідають санкційній політиці Заходу проти держави, яка свідомо порушує міжнародні норми і принципи?


«Можливо, це допоможе вплинути на режим президента Путіна? Можливо, це зупинить агресію Росії проти України та Заходу? Можливо, це допоможе зупинити репресії проти українців та кримських татар на окупованих Росією територіях, а нам усім - звільнити Олега Сєнцова та інших наших полонених? Можливо, це поверне в Росію демократію та здоровий глузд? Я вельми сумніваюся, що така політика допоможе у цьому»,
- наголосив він.


Водночас Арсеній Яценюк переконаний, що правда - на боці України. «Для нашого народу Об’єднана Європа - це не проект бізнесу та комерційних інтересів. Для нас Об’єднана Європа - це цінності та принципи, які хочемо досягти. Хочу вірити, що наші партнери розуміють мою думку», - наголосив лідер «Народного фронту».

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх