Турчинов: Підтримка парламентом законопроекту «Про національну безпеку» важливий крок на шляху зміцнення оборони і безпеки нашої держави

11.04.2018, 18:10 Переглядів: 1 664

Опрацьований у тісній взаємодії з експертами НАТО, Європейського Союзу і США законопроект «Про національну безпеку України», який реалізує ідеї, закладені у Стратегічному оборонному бюлетені, має стати ключовим інструментом реформування сфери національної безпеки.


 

На цьому наголосив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, представляючи внесений Президентом України законопроект у четвер у Верховній Раді України.


За словами Олександра Турчинова, ухвалення законопроекту стане суттєвим кроком на шляху запровадження стандартів Північноатлантичного Альянсу в Україні.


«Реформи, передбачені в законі, мають зміцнити сектор безпеки і оборони України, мають забезпечити збереження української державності за умов сучасних загроз, і, насамперед, агресії з боку Російської Федерації», - сказав він.


Секретар РНБО України зазначив, що проект Закону запроваджує регулювання діяльності органів сектору безпеки і оборони згідно з нормами і стандартами Європейського Союзу та НАТО.


«Насамперед, - сказав він, - йдеться про систему управління та керівництва Збройними Силами, іншими органами сектору безпеки і оборони, що підвищить їх здатність протистояти сучасним загрозам».


- Проект Закону України «Про національну безпеку України» носить рамковий характер, він встановлює лише загальні обриси системи забезпечення національної безпеки, - наголосив Турчинов. - Цим законом закріплені фундаментальні національні інтереси України, серед яких забезпечення державного суверенітету і територіальної цілісності, інтеграція України в європейський політичний, економічний, правовий простір, набуття членства в Євросоюзі та в НАТО.


Важливим Олександр Турчинов назвав гарантування законом надійного цивільного демократичного контролю над сектором безпеки і оборони України, а також закріплення чіткого розподілу повноважень та компетенцій органів сектору безпеки і оборони, що підвищить ефективність координації їх діяльності, покращить якість управління ресурсами та знизить корупційні ризики, обмежить невиправдане дублювання безпекових функцій і спроможностей.


За словами Секретаря РНБО України, проектом передбачається «певна кодифікація законодавства у сфері національної безпеки», зокрема, у нього пропонується інтегрувати положення Законів України «Про демократичний цивільний контроль над Воєнною організацією і правоохоронними органами держави» та «Про організацію оборонного планування».


Олександр Турчинов наголосив, що підтримка парламентом проекту Закону України «Про національну безпеку України» стала важливим кроком на шляху зміцнення оборони і безпеки нашої держави.


Законопроект у першому читанні було ухвалено голосами 265 народних депутатів.

Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх