Журналіст розповідає "Телеграфу", хто б'є пресу на Євромайдані

6.12.2013, 09:52 Переглядів: 3 776

Дмитра Гнапа та його телеоператора прямо під Маріїнським палацом – офіційною резиденцією Президента – побили так звані «тітушки» – хлопці характерної зовнішності, у чорному одязі та без будь-яких посвідчень про особу.

 

 

Журналіст розповідає "Телеграфу", хто б'є пресу на Євромайдані

Дмитро Гнап – журналіст, редактор порталу Слідство.інфо. Разом із Мустафою Найємом працює у проекті Hpomadske.tv

 

«ТелеграфЪ» запитав Дмитра, хто йому розірвав губу та знищив камеру:

 

– Діма, хто тебе побив?

 

– Ти лише відчуй ситуацію. 11.30 ранку, біля офіційної резиденції Президента стоїть три шеренги бійців – «тітушок». У місті тривають акції протесту, здавалося б, хто їм дозволив стояти під Маріїнським палацом? А раптом це провокатори чи бойовики? Між тим правоохоронці на них жодним чином не реагують. Ми з оператором почали знімати. Представились, що ми з Громадського телебачення, запитали, хто вони, що тут роблять. Хлопці гиготіли, показували нам дулі та середній палець. А коли ми дійшли до центру коробки, туди, де стояли їхні вожаки, пролунав наказ: «Бий їх! Забирай камеру!»

 

– Так і сказали?

 

– Звісно, що так. Накинулися на нас, камеру вирвали, розтовкли її на порох, надавали стусанів – переважно ногами. Ми вирвались, добігли до міліціонерів і сказали їм: «Хлопці, повідомляємо про правопорушення. Он стоять люди, які напали на нас під час виконання професійних обов’язків, знищили камеру та відеоматеріали. Затримайте їх або хоча би встановіть особи».

 

Прапорщик та сержант пішли з нами. Хоча й сказали, що не мають спецзасобів – ані табельної зброї, ані газу, лише рації. А далі все повторилося. Щойно ми підійшли до центру угруповання, звідти пролунала команда: «Вали ментов! Вырывай телефон!». Я віддав оператору свій телефон, щоб він зафільмував наші дії. Ну що сказати? Били ногами, ми звідти виповзли на карачках.

 

– Твоя версія – чому правоохоронці не викликали групу? Чому цих забіяк «тітушок» не затримали?

 

– Моя версія така: керівництво МВС чудово знало, що то за громадяни, що вони роблять під президентським палацом і яке мають завдання. Тому їх ніхто не намагався оточувати та нейтралізувати.

 

– Зрозуміло. А яку версію маєш щодо нічного побиття студентів на Майдані – хто дав наказ?

 

– Я виріс у Донецьку, тому для мене все просто і зрозуміло. Власне, кожному нормальному журналісту у цій країні зрозуміло, що жоден державний службовець не піде на такі серйозні дії, не поінформувавши Папу-Президента. А такі речі, як розгон Євромайдану можуть робитися виключно за дозволом Януковича. Невже ти вважаєш, що начальник київської міліції, який зараз бере на себе відповідальність за нічні події, може хоча би до туалету відійти без дозволу Захарченка (міністр МВС, ред.)? У країні вибудована корупційна вертикаль, тож все тут робиться з дозволу Президента. Якщо заперечувати цю версію, тоді ми маємо повірити у різні дива – наприклад, що Олександр Янукович-син – просто талановитий бізнесмен, і тато йому не допомагає примножувати статки. А Юлію Тимошенко посадили виключно за рішенням неупередженого та незаангажованого судді Родіона Киреєва. Але ж від таких припущень можна лише розреготатися.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх