Україна понад усе чи Порошенко понад усе?

30.09.2014, 17:45 Переглядів: 4 573

Україна понад усе чи Порошенко понад усе?
Андрій Садовий вважає іменні блоки неправильними

Перед виборами до Верховної Ради в Україні створили партію імені Президента Петра Порошенка. Вона так і називається – «Блок Петра Порошенка» («БПП»). 27 серпня 2014 року «БПП» утворили зі старої української партії «Солідарність». «Солідарність» почала своє існування 28 лютого 2001 року.

– 15 листопада 2001 року її очолив Петро Порошенко.

 

– У 2002 році «Солідарність» брала участь у парламентських виборах – і це останні вибори в Україні, де вона засвітилася.

 

– 30 грудня 2013 року «Солідарність» видалили з державного реєстру як партію, яка протягом 10 років не висувала кандидатів на парламентські та президентські вибори. Це була фактична ліквідація партії – раніше (16 жовтня 2013р.) анулювали її реєстраційне свідоцтво.

 

Тобто фактично весь цей час стара «Солідарність» Петра Порошенка не вела політичної діяльності. Тим не менше, з нею відбуваються дивні речі. Бо навесні 2014 року, незважаючи на фактичну ліквідацію «Солідарності» у 2013 році, вона стала посідати перші місця за результатами певних соціологічних опитувань. Наразі, перед виборами, їй соціологи знову дають перше місце у рейтингах популярності. ЇЇ називають лідером парламентської гонки.

 

Сьогодні «Блок Петра Порошенка» очолює Юрій Луценко (радник Президента Порошенка). Сам Президент став почесним головою партії імені себе.

Ставлення до створення партії імені Президента в суспільстві неоднозначне. Президент поки не втратив свої позиції, тож народ і соціологи схвально реагують на його партію. Журналісти теж мовчать – до речі, двох чи не найсильніших українських журналістів – Сергія Лещенка та Мустафу Найєма – теж запросили до «Блоку Петра Порошенка», вони балотуватимуться за його списками.

 

А ось мер Львова Андрій Садовий у прямому ефірі зазначив, що, на його думку, «створювати іменні блоки неправильно». В програмі «Право на владу» (ТК «1+1») пана Садового запитали, чи вів Президент або керівництво «Блоку Петра Порошенка» з ним переговори про спільний похід на вибори. Андрій Садовий відповів, що такі переговори були, але він вважає, що «робити іменні блоки – це неправильно. Це – політтехнологічні штучки для того, щоб використати рейтинг. Уявіть собі в Америці блок імені президента Обами...».

 

Варто зазначити, що не лише в Америці наразі немає іменних партій президентів. Не було їх раніше і в Україні. Хоча пропрезидентські партії були у кожного з президентів. Так, з Леонідом Кучмою пов’язували партію «За єдину Україну», яку дотепники назвали «За ЄДУ». З Віктором Ющенком назавжди зв’язали «Нашу Україну». Втім, у назвах цих партій застосовувалося слово «Україна», а не прізвище президента.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх