Блоги: З підписанням угоди з ЄС більшість українських підприємств значного поліпшення не відчує, навіть можна сказати навпаки

5.12.2013, 13:40 Переглядів: 3 310

Олександр Волювач, студент Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградского

Я - громадянин України, мешканець промислового міста Кременчук, що знаходиться в центральній Україні, Олександр. В даній статті я спробую вам відкрити очі щодо вступу до Євросоюзу. На мою думку, на даний момент воно нам взагалі не потрібно, так як більшість промислових міст в нашій країні з підписанням цієї угоди можуть просто зникнути з карти України...

 

Продукція, яку виробляють фабрики та заводи наших міст, наша країна відправляє до держав С.Н.Д а далеко не в європейські держави. Дивлячись на це, можна сказати, що з підписанням цієї угоди більшість Українських підприємств значного поліпшення не відчує,навіть можна сказати навпаки.

 

Сусідня Росія, найбільший споживач нашої продукції, вже перекрила нам помаленьку дихання, що ж буде далі…

 

Я бував далеко за межами нашої Країни, та бачив як живуть в інших державах Євросоюзу люди. Не сперечаюсь в великих та знаменитих містах все добре, але ці міста процвітають лише завдяки туристам, які туди приїздять та витрачають свої кошти, тим же піднімаючи економіку іншої держави. Та ось досить від’їхати лише якихось 50-60 км від цих міст, і ми бачимо зовсім іншу картину, розвалені села, на які страшно дивитися, покинуті заводи та фабрики (у зв’язку з тим, що все це перенесли до Китаю, бо там дешевша рабсила). Пенсіонери які продають вироби, зроблені своїми руками, дивляться на тебе такими очима, що ти просто не можеш пройти повз і не купити в них щось.

 

Ви можете сказати, так що ж нам заважає також залучити туристів до нашої Країни?

 

А ніщо не заважає, після Євро-2012 багато європейців побачили, яка у нас гарна Країна, вибачте, та не всюди вони будуть їздить по нашій чудовій Україні, багато промислових міст їм будуть просто-напросто не цікаві, що ж їм робити???

 

Будучи за кордоном, я спілкувався з мешканцями цих країн зокрема з болгарами. На питання, чи варто нам вступати до Євросоюзу, ось що я почув: нас, болгар, ніхто не питав, маємо ми бажання туди вступати чи ні, так вирішило правління країною, добре стало тільки років через 10 і то не зовсім. В Країні навели порядок, перестали продавати наркотики біля шкіл та інше.

 

Та Болгарія хоч і гарна держава та не має змоги продавати свою продукцію навіть в середині своєї країни, так як для того, щоб виростити, наприклад, кілограм огірків, болгару знадобиться 2 євро, а ось греку - 1,5 тим самим грецькі огірки будуть дешевші та затребуваніші ніж болгарські ….

 

Так само і з польським м’ясом і з іншими товарами…

 

Я, звісно, не захищаю нашого президента, та він зробив правильно, запитавши у представників Євросоюзу, чи зможуть вони гарантувати, що наша продукція буде поступати на ринки Європи, на що вони не дали відповіді, яка змогла би нас влаштувати.

 

Я нікого не налаштовую щодо підписання митного договору або ж вступу до ЄС.

Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх