«Коли побачив пістолет, усередині все похололо», - водій, який затримав нападника

27.06.2014, 13:57 Переглядів: 2 078

«Коли побачив пістолет, усередині все похололо», - водій, який затримав нападника

64-річний водій поліклініки роззброїв нападника, який вдерся до нього в машину

12 червня близько третьої години дня бригада Центру первинної меддопомоги №1 приїхала на виклик на вулицю Суворова. Лікарі пішли до хворого, а 64-річний водій Григорій Кравченко залишився чекати на них у машині.

 

Тільки-но лікарі зайшли до хати, як раптом до автівки з передніх пасажирських дверей вдерся молодик з пістолетом та почав кричати. Григорій Михайлович розповідає «Телеграфу», що в нього всередині все похололо, коли він побачив у нападника зброю, що нагадувала пістолет Макарова, та почув звук затвору. Але згодом він опанував себе і заспокоївся.

 

– Хлопець був якийсь занадто знервований, він кричав: «Поехали! Поехали!» Я в нього питаю: «Куди поїхали?» А він: «Ты что, тупой? Я сказал: поехали!» – розповідає Григорій Михайлович.

 

Прийшовши до тями після першого шоку, водій швидко оцінив ситуацію і почав діяти. Правою рукою він потягнувся до ключа запалювання, зробивши вигляд, що збирається заводити автівку, а лівою хутко схопив нападника за руку з пістолетом і направив її між сидіннями, змусивши молодика випустити зброю. Після того Григорій Михайлович скрутив свого кривдника, викликав міліцію і почав чекати на наряд правоохоронців.

Григорій Кравченко дуже скромний, про свій подвиг він не розповідає на роботі. Навіть коли ми домовлялися про інтерв’ю в поліклініці, там дуже здивувалися, що в них, виявляється, працює такий герой!

 

– Та що тут такого, – сором’язливо знизує плечима 64-річний водій.

 

Вдома в нього родина: має двох дітей та двох онуків. Навіть не хочеться думати, що сталося б, якби у цій короткій боротьбі на передніх сидіннях медичної автівки виграв нападник, який, до речі, був на голову вищий за Кравченка.

 

Григорій Михайлович усе життя пропрацював водієм, а в Центрі первинної меддопомоги працює протягом останнього року. Він сподівається, що така страшна пригода сталася з ним вперше і востаннє.

 

Правоохоронці Кременчука дякують водію за виявлену сміливість при затриманні зловмисника.

 

Нападник – не місцевий

 

Нападником виявився 24-річний мешканець Бердянська. Вилучений пістолет з технічними пошкодженнями (стертий серійний номер) направлений на експертизу. Що змусило хлопця піти на такий вчинок, які в нього були мотиви – усе це має з’ясувати слідство.

 

В. о. начальника Кременчуцького відділу міліції Денис Захарченко сказав, що зараз вирішується, за якими статтями Кримінального кодексу України проводити слідство – чи то угон з погрозою застосування насильства, чи за незаконне поводження зі зброєю, чи за хуліганство із застосуванням зброї.

Автор: alexeyladyka
Теги: нападение
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх