Знання англійської мови заводить у гареми!

20.03.2009, 14:17 Переглядів: 2 815
- переконаний козак Шупта.
Козак Шупта

Про нашого героїчного земляка – капітан-лейтенанта Коваленка – писатимуть поему. Семен Коваленко був блискучим морським офіцером, командував підводним човном Щ-403 і геройськи воював на Білому морі. У 1942-му, рятуючи екіпаж та субмарину, він – тяжко поранений – потрапив у полон. У 1944-му його розстріляли у концтаборі. Через цю історію з полоном у СРСР ім’я геройського підводника було заборонене. І лише 12 лютого поточного року Кременчук офіційно відзначив 100-річчя з дня його народження.

А минулого тижня до міста прибув автор майбутньої патетичної поеми про Семена Коваленка – козак Дмитро Романович Шупта. Пан поет має таку кількість посад та титулів, яка вам навіть не снилася! Він - заступник польового гетьмана, голова Ради старійшин Чорноморського козацького війська, член Спілки письменників та Спілки журналістів України, лауреат багатьох конкурсів – а до того ж, козак по духу та носій славних козацьких традицій.

Приймали шанованого гостя у кременчуцькому краєзнавчому музеї – де експонується виставка, присвячена капітан-лейтенанту Коваленку. Пан Шупта оглянув експозицію і залишився дещо незадоволений кольором північного неба на картинах, що відображають подвиг підводника – якесь воно недостатньо північне. Втім, гість зазначив, що у цілому, атмосфера у музеї нормальна – і він навіть «відчуває позитивну енергетику старої форми героїчного підводника» (яка експонується разом із картинами).

На глибоке переконання пана Шупти, капітан-лейтенант Коваленко був справжнісіньким славним козаком. А в нас (сучасних українцях) – «кипить кров рабів». До того ж, молодь мало читає і з більшим ентузіазмом вивчає англійську мову, ніж українську. До речі, пан Шупта переконаний, що дівчата, які добре вивчили англійську, потраплять «у гареми та підмітатимуть Карибські острови».

Сподіваємось, дівчат такий прогноз не надто засмутив.



 
Теги: козак
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх