Наталю Лапіну коронували!

7.06.2009, 23:52 Переглядів: 2 233
Кременчуцька письменниця стала дипломантом літературного конкурсу «Коронація слова – 2009».
Сестри-дипломантки на церемонії нагородження. Наталя (справа) та Світлана. Джейн Остін та Коко Шанель були би у захваті від «маленьких чорних суконь» дівчат. До речі, сестри стали дипломантами «Коронації слова» вдруге. Вперше вони отримали нагороду у 2004 році – за детектив «Майстри неможливого».

4 червня на сцені Національного академічного театру ім. Франка відбулась урочиста церемонія нагородження переможців престижного літературного конкурсу «Коронація слова – 2009».

Кияни давно називають цю щорічну процедуру «Оскаром» по-київськи». І, дійсно, дві ознаки «Оскара» церемонія таки має – пафосну червону доріжку та інтригу, яку організатори тримають до кінця – конкурсанти до останньої хвилини не знають, хто з них переможе. Так було і з нашими земляками. Кременчуцька письменниця Наталя Лапіна та її сестра і співавтор Світлана Горбань отримали запрошення на церемонію, одягли оксамитові сукні, прибули до театру Франка, і до останньої миті не знали, чи доведеться їм виходити на сцену. Хвилювались, звичайно – конкурс престижний, перемогти дуже хочеться, та й сукні зобов’язують. Втім, усе склалося чудово. Сестри стали дипломантами конкурсу і отримали нагороду за роман «Надія: сплутані пазли». Призи переможцям вручали різні знаменитості – фронтмен «Океану Ельзи» Святослав Вакарчук, топ-модель Влада Литовченко, письменник Андрій Курков.

До речі, роман сестер-переможниць «Надія: сплутані пазли» – це окрема історія. Ми називаємо її «антикризова терапія». Бо спершу все було погано – сестри написали роман, зібралися друкувати його у братів Капранових ще восени, але через кризу видавці відклали друк на невизначений термін. Виникла загроза, що роман дуже довго не побачить світу. Аж тут розпочався щорічний літературний конкурс «Коронація слова – 2009». А там є одна умова – заявлені на конкурс твори не повинні раніше друкуватися. Тож сестри швиденько подали свій ненадрукований роман на конкурс. І він приніс їм заслужену нагороду. Правда, симпатичний happy end?

Втім, це ще далеко не «end». Тепер треба читати роман. Одразу кажемо – він про страшенне кохання. Героїні – молодій і привабливій – доводиться обирати між романтичним бардом і практичним бізнесменом. Ну, ви вже зрозуміли, кого вона обрала у ці фінансово складні часи (якщо не зрозуміли, ми не скажемо!). Але героїня, хоч і реалістична, зате дуже совісна – тому через свій непростий вибір навіть захворіла. І взагалі, там все не так просто – бо у житті бардів і бізнесменів просто не буває. Такий, знаєте, вийшов драматичний роман – поки не дочитаєте, вечеряти не підете. А от коли дочитаєте, тоді і вийде справжній happy end! Читайте, панове, читайте. Це недорого і корисно.



 
Автор: editor
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх