Чому вас навчили вчителі?

28.09.2006, 15:09 Переглядів: 2 644
Напередодні Дня учителя «Кременчуцький ТелеграфЪ» вітає все вчительське братство з професійним святом і шле найкращі побажання! А щоб дізнатися, чи пам’ятають дорослі люди своїх педагогів, ми вийшли на вулиці і запитали у перехожих, що, крім формул та правил, викладали їм вчителі.


Понеділок, 25 вересня 2006 року, 16.40.

Петро Петрович, працівник міліції

– Я пам’ятаю свою учительку – Старчик Тамару Іванівну. Крім того, що вона викладала фізику, була ще й класним керівником. А класний керівник учить усьому, всім життєвим питанням. Виховувала почуття добра і справедливості. Просто вчила жити.

Олександра, студентка

– Лише зараз, коли стала першокурсницею, я зрозуміла, що моя класний керівник була для нас ніби мама. Перед від’їздом на навчання я з півгодини проговорила з нею по телефону. Хоча раніше навіть не уявляла, що можна обговорювати з учителями, крім їх предметів. Ми й зараз переписуємось SMS-ками. Вона радить мені, як краще зробити в тому чи іншому випадку, як не загубитися серед великого міста.

Михайло Григорович, заслужений будівельник

– У Решетилівському районі, де я вчився, була вчителька Марія Павлівна. Турботлива і уважна до дітей. Я бачив, як вона старалася, щоб діти дійсно здобували знання, а не просто ходили в школу. Пам’ять про неї залишилася до сьогоднішнього дня. Як наставляла бути чесними, порядними. Завдяки їй я зрозумів, що без труда нічого не доб’єшся.

Аліна, молода мама

– Я добре запам’ятала вчительку російської мови. Вона була така гарна! Така дама з доглянутими руками. Вона завжди робила дівчатам зауваження за облущений лак на нігтях. І хоч це був не її обов’язок, учила красі, учила дівчат умінню гарно виглядати. Ми брали з неї приклад.

Людмила Павлівна, завідувачка дитсадком

– Я сама педагог з 25-річним стажем. І бачу призначення вчителя зсередини. Мої вчителі вчили мене взаємовідносинам з людьми. Моя класний керівник Олександра Дмитрівна Швачко стільки багато мені дала! Я навчилася бути доброю і розуміти людей. Читала літературу, а виходить, вчила людяності. Кращі якості ми виховали в собі завдяки прикладам, які вона нам наводила.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх