Парламент не розпустять...

20.07.2006, 12:07 Переглядів: 1 609
“...Прем’єр-міністром України буде Янукович, а Ющенко схожий на страуса” - у цьому впевнені “народні політологи” одного з дворів на вулиці Леніна.

Хочете знати найсвіжіші політичні новини? Для цього навіть не обов’язково вмикати телевізор чи купувати “свіжу” газету. Варто лише зайти увечері в який-небудь двір, де зазвичай гомонять пенсіонери. Вони не лише розкажуть вам, що коїться в парламенті, а ще й дадуть безкоштовний “аналітичний додаток” від народу.   

“Ющенко, як страус…”
Немає чомусь у народу довіри до Президента. І те не так, і се..., кажуть вони. Дивуються, навіщо ж тоді два з половиною місяці стояли на Майдані та кричали “Ющенко!”. Зараз же, півтора роки потому, президента вважають винним у всіх життєвих негараздах.
Побачивши у нас в руках диктофон та блокнот з олівцем, чоловік та дві жіночки з насторогою та недовірою запитали: “Що, знову за щось розписатися?”. На наше запитання “Як ви ставитесь до того, що зараз діється в парламенті?” колишній військовослужбовець Анатолій Іванович, зі злом та образою випалив:
– Їдьте до Юлі в Київ, вона вам все розкаже! В країні зараз головні Юля і Петро, а не народ… А Ющенко?! Він, як страус, тільки що не так – голову в пісок, і робіть кожен, що хоче і як хоче… Не вірю я більше йому!
Марія Семенівна, бухгалтер на пенсії, намагається вигородити Президента:
– Та ну! Боїться він їх, я тобі кажу!!! Того так робить. Ну що він один проти всіх їх зробить? Боїться він сказати, аби того на місце поставили, того і того…
Хто ці таємні “того”, бабуся не пояснила.

Прем’єр-міністром буде Янукович
Про майбутнього прем’єра пенсіонери говорили неохоче. Певно, набридло, що їх один за одним змінюють. Та все ж таки одностайно висловилися за Віктора Януковича, їх вже не лякає його кримінальне минуле. Навпаки,  можна навіть сказати, що Янукович тепер для них авторитет.
Розмахуючи руками, Анатолій Іванович, доводив:
– 100% Янукович! Хто ж іще, як не він? Віктор Федорович наведе там порядок! Кращого за нього я навіть не можу назвати нікого.
Жінки, киваючи головами, погоджувалися.
Анна Василівна коментує:
– Здається мені, що посаду прем’єр-міністра України отримає Віктор Янукович. Я вважаю, що він найкращий з усіх висунутих кандидатур. Порошенко не буде прем’єром…
– Порошенка не хочуть бачити прем’єром, а Юля лізе… Всі рвуться до влади, намагаються щось там змінити, а толку – ніякого. Певно, що Янукович буде, – підтримує її Марія Семенівна.

“Юлю ніхто більше не обере”
І доки політики гадають чи будуть нові парламентські вибори, чи ні, наші “народні політологи” впевнені – цей парламент не розпустять.
Анна Василівна, колишня вчителька:
– Ні, мені здається, парламент розпускати не будуть. Та там буде видно, не нам вирішувати. Не дай бог, щоб розпустили парламент. Юлю ніхто більше не обере. Вона багато говорить, а мало робить. У неї на першому місці – балачки. До влади рветься. Ви подивіться, що зараз коїться в парламенті?! Досі не можуть домовитися, хто яку посаду матиме, хто за що буде відповідати…Складається враження, що вони роблять все, аби тільки їм було добре, а народу – як уже вийде.
Колишній військовослужбовець Анатолій Іванович:
– Я кажу  нових парламентських виборів не буде! Я впевнений в цьому! Як це, чому? Та чи я не дивлюся телевізор, чи що? Там все ясно сказано, що буде, а що не буде. Так от, про нові парламентські вибори там нічого не кажуть.
Марія Семенівна взагалі проти нових виборів:
– Та на що ж нам, діти, ті нові парламентські вибори, га? Це ж зайві витрати! От, кажуть, що в 2010 році України взагалі не буде. Ви подивіться, що ж вони, гади, творять у своєму парламенті? Кажуть, скоро й війна через них почнеться. Хай собі там, у своїй Раді і воюють, а нас, населення, не чіпають. Правильно я кажу? Правильно! Коли вони зараз не миряться – сварка на сварці під час засідань, що ж буде далі?

“В усьому винні гроші!”
В чому ж причина непорозумінь між парламентарями, запитуємо.
Марія Семенівна:
– Немає домовленості у них, у владі…Ніхто не знає, чого він хоче…Треба вже якось знаходити вихід.
Анатолій Іванович:
– Ну, які можуть бути питання? Гроші це, гроші в усьому винні! Що ж тут не зрозумілого? Робітники для них – ніхто. Сіра маса.
Анна Василівна зітхає:
– Бо колектив у них такий зібрався. Кожен хоче все повернути у свій бік. Немає згуртованої команди. Неприємно, що такого, як зараз коїться у Верховній Раді, ніколи ще не було.
“Народні політологи” ще довго жалілися на погану владу, яка не хоче пенсію зробити більшою, як сумно було проводжати онука в армію та на те, що все в Україні робиться не так, як треба.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх