Сиріт закріплять за підприємствами

23.12.2005, 11:12 Переглядів: 2 414
Сиріт закріплять за підприємствами, великі інтернати реформують а дітей з них віддадуть у сім'ї, багатодітним збудують житло, а молоді мами в 2006 році продовжуватимуть отримувати допомогу при народженні дитини в розмірі 8500 грн. Про це міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко розповідав у Кременчуці в понеділок 19 грудня..
Кожному вихованцю інтернату міністр сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко підготував подарунок

Без помпезності, охорони та машини супроводу ДАІ до Кременчука у понеділок, 19 грудня, завітав міністр у справах сім'ї, молоді та спорту Юрій Павленко. Балакучий, з європейською посмішкою на обличчі міністр спочатку відвідав родину Ольги Варакути, яка, нагадаємо, влітку оголосила голодування у пологовому будинку і дочекалася поки благодійник Володимир Матицин купив їй приватний будинок. Тоді міністр посприяв у вирішенні проблеми. Варакути київського посадовця чекали і пригостили чаєм. Міністр завітав не з пустими руками, а з новеньким телевізором, купленим, як запевняв, на власні кошти. Обійшовши будинок молодий урядовець попросив місцеву владу допомогти родині відремонтувати оселю.
Потім Юрій Павленко завітав до притулку для неповнолітніх “Пролісок” та інтернату для дітей-сиріт ім.Макаренка, де оголосив про початок Року дитини в Україні.

Сиріт закріплять за підприємствами
“Саме від сьогодні, з дня Святого Миколая, уряд розпочинає роботу в рамках проголошеного Президентом на 2006  рік – Року дитини. Сьогодні фактично всі члени уряду відвідують інтернати, притулки, дитячі будинки сімейного типу. Такі відвідини стануть традицію для урядовців”, – сказав Павленко у Кременчуці.
За його словами, очолюване ним Міністерство вже домовилось з іншими Міністерствами про те що вони візьмуть під свій патронат заклади, які виховують сиріт. “Тож тепер державні підприємства опікуватимуться дітьми-сиротами, під час їх перебування в соціальних закладах. А після досягнення ними повноліття забезпечать роботою, – повідомив міністр і додав, що до цієї ініціативи приєднуються і приватні компанії”.

Дітей з дитячих будинків віддадуть у сім'ї
Міністр заявив, що протягом десяти років буде реалізована програма створення в державі будинків сімейного типу, а це означає, що такі заклади, як інтернат Макаренка чекає реформування. Діти з великих інтернатів вчитимуться разом з іншими дітьми в звичайних школах, а не в закритих закладах. В інтернаті залишиться жити не більше 50 чоловік, як у великій родині, підкреслив Павленко.
“Інтернат при школі №21 залишиться, бо там інтернатівські діти вчаться разом з дітьми, що мешкають в цьому ж в мікрорайоні, – заспокоїв журналістів начальник облуправління освіти Володимир Мірошниченко. – А ось інтернат Макаренка перепрофілюють, наприклад в інтернат для дітей з психоневрологічними захворюваннями або тих, хто має проблеми з зором”.

Що обіцяв міністр
Багатодітним кременчуцьким родинам Юрій Павленко пообіцяв посприяти у вирішенні квартирного питання. А саме у будівництві в Кременчуці будинку, в якому ці родини зможуть отримати житло по системі пільгового молодіжного кредитування: “Я знаю що 153 кременчуцькі родини потребують ці квартири”.
Міністр також розповів, що наступного року не припиниться виплата допомоги при народженні дитини. Вона становитиме як і зараз 8500 гривень.

Таємничі подарунки
Журналісти поцікавились, що поклав міністр під подушку в день Святого Миколая своїм двом дітям. На це запитання “Телеграфу” Юрій Павленко відповів жартом, мовляв, для дітей – іграшки, а дружині щось коштовніше. Але що саме – це таємниця, бо податкова перевірить декларацію про подарунки. Не залишився без подарунків і сам міністр. Молодший син ще зранку підклав батькові під подушку фігурку виліплену з пластеліну.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх