Замість висоток – котеджі

26.03.2009, 21:37 Переглядів: 2 072
Мікрорайон «Озерний» знову перепроектують.
У такому вигляді «Озерний» є хіба що на папері

Плани, щодо грандіозної забудови мікрорайону «Озерний» в районі колишніх артскладів, рухнули. Корпорація «Столиця», що збиралась зводити там цілий комплекс, під час економічної кризи відмовилась від половини землі, яка надавалась у 2005 році їй в оренду. Як пояснив головний архітектор міста Віктор Труш, територія, яку надали в оренду корпорації (а це близько 90 га), була умовно поділена на три ділянки.

– Від двох вони відмовились – а це 46-48 гектарів. Дерева на цих ділянках вони не чіпали. За собою залишили одну ділянку, що біля озера, – каже головний архітектор.

До речі, гроші за «відказні» ділянки київська корпорація за домовленістю із міською владою не сплачувала – вона платила за оренду лише однієї ділянки, де безпосередньо проводила будівельні роботи. Тепер на відказаній землі мерія збирається проектувати індивідуальну забудову – тобто котеджі. Наприкінці минулого тижня міськвиконком ухвалив рішення, яким виділив 160 тисяч гривень на «коригування детального плану» на цих двох земельних ділянках.

Найголовніше питання – проведення комунікацій до цього району. Адже раніше проектанти рахували, у скільки це обійдеться для багатоповерхівок. А для індивідуальної забудови техумови мають бути іншими.

– Які комунікації потрібні для того, щоб робити там індивідуальну забудову, і скільки коштів на це потрібно, невідомо. Це обчислюватимуть фахівці, – пояснив головний архітектор.

Після проведення цих робіт проектуватимуть, де і як мають бути розташовані індивідуальні будинки. Щоправда, зведення самого району – дуже далека перспектива: по-перше, на проведення комунікацій потрібні великі кошти. По-друге, будівельникам не до освоєння далеких територій – фінансова криза підкосила всіх.

Що обіцяли:

• Перший будинок буде готовий до заселення в 2007 році. Термін закінчення будівництва – 2012 рік.

• Звести 549 кв. м житла. Будинки будуть побудовані в два етапи. У першій черзі буде збудовано 149 кв. м житла різної поверховості: двох, п’яти, дев’яти і чотирнадцяти поверхів. Буде створена вся інфраструктура мікрорайону: магазини, дитячі садки, школа, аквапарк... Житло буде здаватися в експлуатацію цілими кварталами з затишними зеленими двориками, дитячими майданчиками, офісами на перших поверхах будинків, а також підземними паркінгами, – обіцяли журналістам представники корпорації «Столиця» у 2006 році.

• До будівельних робіт у Кременчуці будуть залучені місцеві підприємства, будівельні організації та будівельники. Це дасть можливість не тільки створити додаткові робочі місця, але й відновити роботу деяких місцевих заводів, зокрема заводу силікатної цегли.

• 5% житла віддати у відомство міської влади.



 
Автор: yaremko
Теги: Озерний
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх