Довіреність на внесок – близько 50 гривень

8.02.2008, 19:44 Переглядів: 1 699
Для реєстрації та одержання компенсаційних коштів вкладник повинен звернутися у відділення «Ощадбанку» особисто або оформивши довіреність на іншу особу. Як це зробити і скільки це буде коштувати, дізнався «ТелеграфЪ»..

«Ви чого підписалися так коряво? Згідно з законом, якщо підпис на бланку не співпаде з підписом на вашій картці особової справи, я вам не зможу виплатити цю нещасну тисячу», –заявила літньому дідусю працівниця «Ощадбанку», що на вулиці 1905 року. Дідусь, який із  ночі стояв у черзі, аби отримати омріяну компенсацію,  рознервувався. Його рука почала трястися, і, звісно, рівно поставити підпис дідусь не зміг. За старенького почали заступатися оточуючі. Конфлікт ледь не переріс у бійку… «Цей дідусь ще може ходити, а у нас у будинку мешкає літня жінка, яка вже з ліжка не підіймається», – розповіла вкладник Ганна Петрівна. Що ж робити хворій жінці, аби отримати гроші?
Якщо вкладник не може особисто з‘явитись у відділення Ощадбанку, наприклад, проживає в іншому місті або хворіє, він має оформити довіреність на іншу особу, що  представлятиме його інтереси в «Ощадбанку».

«Особа, від якої буде посвідчуватись довіреність, має бути дієздатною, усвідомлювати значення своїх дій і самостійно виявити бажання на посвідчення такої довіреності, – пояснює «Телеграфу» голова асоціації приватних нотаріусів Полтавської області Валентина Дзюба. – Для оформлення такої довіреності необхідно звернутися до державної нотаріальної контори або приватного нотаріуса. При собі мати: паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, ощадну книжку, а також дані про особу представника (прізвище, ім‘я, по батькові; місце реєстрації та дані паспорту). Якщо людина хвора, або з якихось інших поважних причин не може з`явитися до юриста, то приватні нотаріуси виїжджають до таких людей додому».

Зателефонувавши у вівторок до державних нотаріальних контор, ми з’ясували, що вартість оформлення таких довіреностей складає 50 гривень. Щоправда, у цих конторах наразі спостерігаються величезні черги. Щодо приватних нотаріусів, то більшість із них бере  за цю послугу 50 гривень, однак є і такі, хто вимагає від 70 до 120 гривень.
Начальник міського управління юстиції Наталія Проценко заявила «Телеграфу», що Мініюст звернувся до всіх нотаріусів з проханням знизити «тарифи» на оформлення довіреностей до мінімуму. Щодо тих нотаріусів, які грубо завищують ціни, будуть вживатися жорсткі заходи аж до анулювання їх ліцензії.
Пані Проценко додала, що як і приватні, так і державні нотаріуси працюватимуть з оформлення довіреностей по суботах. У неділю до 12 години в державних нотаріальних конторах здійснюватиметься консультування.

 

До речі…

В Ощадбанку «Телеграфу» заявили, що вони приймають довіреності на реєстрацію вкладників, оформлених за місцем проживання (в ЖЕПі), місцем роботи, навчання чи лікарні, де перебуває вкладник. Тож, наприклад, вкладник може викликати додому представника ЖЕПу, і той, згідно із ст. 245 Цивільного кодексу України, зобов’язаний оформити довіреність від імені людини, яка з об’єктивних причин не може сама піти і зареєструватися. Таке оформлення має бути безкоштовним. Однак за довіреністю, оформленною ЖЕПом, кошти з внеска отримати буде неможливо. Для цього потрібна лише нотаріальна довіреність.



 
Автор: bulashev
Теги: Ощадбанк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх