За наркотики платитимуть кременчужани

3.04.2009, 09:33 Переглядів: 2 017
Наркоманів утримуватимуть на гроші міського бюджету.

Майже рік у Кременчуці, на базі міського наркологічного диспансеру, діє програма замісної терапії, більше відома в народі, як «метадонова програма». Завдяки їй 79 кременчуцьких наркоманів щодня отримують безкоштовну дозу метадону – синтетичного наркотику опіатної групи. Нині поставки наркотиків фінансує Міжнародний фонд «Альянс». «ТелеграфЪ» неодноразово цікавився, хто ж фінансуватиме програму надалі? Сьогодні ми можемо розповісти, кого змусять оплачувати наркотичні препарати та супровідні служби, необхідні для реалізації програми.

Головне обласне управління охорони здоров’я в Полтавській області розіслало відповідним службам на місцях лист № 02-2/6845 (від 11.12.2008). У п.6 листа завідуючому Кременчуцьким міським відділом охорони здоров’я доручається «ініціювати на рівні місцевих адміністрацій та депутатських рад питання залучення бюджетних коштів для фінансування замісної терапії». А трохи згодом, 22.01.2009, головне управління охорони здоров’я у Полтавській області видало наказ №57, у якому (п.5) завідуючому Кременчуцьким міським відділом охорони здоров’я вже наказується (а не доручається) «ініціювати на рівні місцевих адміністрацій та депутатських рад питання залучення бюджетних коштів для фінансування замісної терапії».

У той самий час обласне управління охорони здоров’я обриває будь-які спроби оприлюднити дану інформацію. А дарма. Адже міський бюджет – це гроші кременчуцької громади. Він складається, у першу чергу, з податку на прибуток громадян. Це єдиний податок, 70 % якого, за законом, залишаються у міському бюджеті. Тож, на нашу думку, варто запитати громаду, чи згодна вона витрачати власні кошти на забезпечення обмеженої групи системних наркоманів наркотиками?



 
Теги: наркоман
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх