Ми попрощалися з Масляною

9.03.2010, 16:37 Переглядів: 2 049
У Придніпровському парку кременчужан пригощали млинцями, а біля «Нафтохіміка» – конкурсами та піснями..
Щоб холоди більше до нас не поверталися, у Придніпровському парку спалили опудало зими. Горіло воно добре – за кілька хвилин нічого не залишилося.
Фото: Дмитрий Бабец

Ось і закінчилася Масляна. Цілий тиждень можна було їсти від пуза, пригощатися млинцями, щедро политими медом та сметаною. Однак останній день свята, що припав на неділю, 9 березня, відзначали не лише у власних оселях – у місті влаштували, так би мовити, народне гуляння.

У Придніпровському парку зібралися переважно молодь або батьки з дітьми. Дівчата, одягнені на стародавній лад, винесли тацю із млинцями і запропонували їх тим, хто не полінився прийти на  Масляну після святкування Міжнародного жіночого дня.

– Смачні млинці, чого б їм бути поганими? – посміхається пенсіонерка Ірина Микитівна, спробувавши страву. – І онуку моєму до душі, – показує на хлопчика, через якого, власне, і  прийшла на свято. – Та все таки мої кращі! Цього тижня млинці пекла, усіх пригощала. І з сиром, і з грибами, і з печінкою, і просто з медом до чаю. Моя невістка купує  вже готові млинці – їх на сковороду кинув – і готово. Вони непогані, але все ж не такі, як зроблені власними руками!

Однак скуштувати «придніпровських» млинців пощастило не всім: їх було лише 30 штук, і вони миттєво «розійшлися» по першому ряду. Тож тим, хто ловив гав, нічого не дісталося.

– Усіх людей млинцями не пригостиш. Фінансування – нульове, додатково на свято грошей не виділяли. Тож викручуємося, як можемо. Добре, хоч так змогли організувати, – пояснює директор парку «Придніпровський» Валентина Бугаєць. – А взагалі хотілося зробити ярмарку до Масляної, щоб усе було як годиться: і млинці, і самовари. Але ж для цього потрібна підтримка…

Утім, усіх глядачів щедро «нагодували»  конкурсами та гуморесками. До речі, слова однієї з них – «Пречудово проходить неділя, але болить голова з похмілля!» – знайшли розуміння серед багатьох глядачів, які прийшли в парк після 8 Березня.

Проводжали зиму – зустрічали весну і біля палацу культури «Нафтохімік». Щоправда, обійшлося тут без пригощань. Зате з гумором та піснями. Тут і бабая кликали, аби він сказав, скільки ж залишилося до весни; і п’яниць-наркоманів показували, які  «знов нанюхалися драпу» і просили пива;  і співали «Ой, мороз, мороз!..», і витанцьовували під «дриці-гриці»…



 
Автор: mudraya
Теги: Масляна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх