Міст не для фур

9.04.2009, 00:04 Переглядів: 3 252
Міськвиконком заборонив переїзд по мосту через Дніпро транзитних вантажівок, загальна маса яких більше 13 тонн..
Фурам, що важать більше 13 тонн, доведеться об‘їжджати Кременчук

Також в мерії вирішили, що під час спеки вантажівки зможуть рухатися містом лише вночі та до 10-ої ранку.

Кременчуцький міськвиконком минулої п’ятниці ухвалив рішення, яким заборонив проїзд Крюківським мостом вантажівок, загальна вага яких більша за 13 тонн або ж більше 9,5 тонн навантаження на вісь. Обґрунтування цього рішення – лист Південної залізниці, в якому йдеться про незадовільний стан несучих конструкцій мосту через Дніпро, в тому числі опор мостового переходу, які можуть не витримати важкого транспорту.

Це нововведення вже викликало обурення далекобійників.

– А як же мені проїхати із Західної України на Олександрію? Шлях через Кременчук найзручніший! Мені що, через Дніпропетровськ чи Черкаси їхати, бо по Світловодській дамбі вантажівки теж не пропускають? – каже водій Кирило, який вже з два десятки років працює далекобійником.

До непорозумінь з водіями вже готові і в ДАІ міста. Там впевнені, що далекобійникам кременчуцькі нововведення будуть не до вподоби.

– Якщо водій десь проскочить знак, який вказує на те, що в Кременчуці по мосту рух вантажівок з масою більше 13 тонн заборонено, то він приїде сюди і буде сваритися. Ми це проковтнемо. Потім далекобійники між собою розкажуть один одному про закриття руху вантажівок, і згодом ситуація нормалізується. Звичайно, пости ДАІ не завжди будуть стояти біля мосту, тож якщо когось зловимо на гарячому, то мінімальна сума штрафу за проїзд «під знак» – 255 гривень, – каже начальник ДАІ міста Олександр Хрестовой. 

Він також зазначає, що ДАІ готується до розв’язання пробок біля мосту. Вони можуть виникнути, якщо фура стане там і не знатиме, куди їй далі рухатися.

Думки щодо правильності закриття руху для вантажівок у кременчужан розійшлися.

– Давно потрібно було так зробити. Ми розуміємо, що лише таким шантажем можна добитися від Києва можливості будівництва нового мосту. Цей же міст не вічний, – кажуть таксисти Василь та Петро.

А ось кременчужанка Ганна Черевик каже, що це може призвести до підвищення цін у супермаркетах. Адже до них продукти підвозять фури, а тепер їм доведеться їхати в об’їзд і робити великий гак.

Спека – недруг водія вантажівки

Також вантажівкам загальною вагою понад 24 тонни або з навантаженням на вісь більше семи тонн заборонили пересуватися вулицями міста з 10.00 до 20.00 влітку, коли температура повітря сягатиме +28 градусів і більше. Таким чином посадовці бережуть асфальт на міських шляхах:

– При в’їзді до міста ми встановимо спецтабло, яке вказуватиме температуру повітря, і тоді водії знатимуть, чи можна вантажівкою в’їжджати до міста. Тепер керівники супермаркетів мають потурбуватися, аби вантажівки розвантажували до 10.00 чи після 20.00. Чому всі вантажівки, що їдуть до кондитерської фабрики зранку вже готові розвантажитися, а біля супермаркетів їх можна і в обід побачити. Так вони ще ж стають та ускладнюють рух іншим. Нехай впорядковують! Насамперед їм треба краще продумати схему розвантаження продуктів, що швидко псуються, – каже заступник міського голови Микола Порицький.

За його словами, відповідні знаки із попередженням про запроваджені обмеження встановлять на міжміських трасах та під’їздах до міста.



 
Автор: bulashev
Теги: міст
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх