«На братских могилах не ставят крестов, и вдовы на них не рыдают...»

18.04.2009, 22:02 Переглядів: 2 077
Далі мав би йти рядок: «К ним кто-то приносит букеты цветов и вечный огонь зажигает». Але то у пісні «приносять квіти»..

У Кременчуці до братських могил приносять величезні купи бридкого сміття. На фотографії перед вами – братська могила радянських солдатів (1943 р.). Вона знаходиться на кладовищі, розташованому у межах вулиць Сєрова та Леонова. Хлопці загинули у боях за Кременчук. Зараз їхня солдатська могила завалена сміттям, схоже, горіла, пам’ятна табличка на ній повністю знищена.

Про могилу «Телеграфу» розповіли працівники кременчуцького краєзнавчого музею. До речі, за музейними документами (станом на 2003 рік), братська могила закріплена за комунальним підприємством «Спецкомбінат» (ритуальних послуг). Саме він має наглядати за захороненням та впорядковувати його.

«ТелеграфЪ» також поспілкувався із завідувачем відділу охорони пам’яток Полтавського краєзнавчого музею пані Андрієць. Валентина Андріївна розповіла, що ще у листопаді 2008 року приїздила з Полтави на прийом до віце-мера з гуманітарних питань пана Хоменка. Розповіла йому про стан братської могили на Леонова.

Віце-мер обіцяв хранительці обов’язково виправити ситуацію – от прямо зараз. Пройшло майже півроку. Можливо, пан Хоменко забув свою обіцянку? А пан Дедюрін (керівник «Спецкомбінату»), можливо, взагалі не знав, що його підприємство має не лише підвищувати тарифи на ритуальні послуги, а й доглядати за військовими могилами? Так у чому справа, панове? 18 квітня – як раз Міжнародний День пам’яток історії та культури. Чому б не попрацювати один день на рік? Адже це могили воїнів. Недобре, коли чиновники на них чхають.



 
Теги: могила
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх