Пільговиків «прокатили»

16.04.2009, 20:19 Переглядів: 1 969
Їздити на дачі вони будуть за власний кошт.
Безоплатні для пільговиків приміські потяги так і не з‘явились

Міська влада не може вирішити питання із перевезенням пільговиків залізничним транспортом. У мерії нещодавно зібрали журналістів, аби продемонструвати – місцеві посадовці ведуть довгу переписку із вищими інстанціями, що можуть вплинути на ситуацію. Однак останні навіть не завжди відповідають на листи. Проблемне питання стосується так званих рейкових автобусів – кілька таких автобусів урочисто та пафосно запустили минулого року зі станції «Кременчук».

Як повідомили у довідковій залізничного вокзалу, зараз вони обслуговують такі маршрути, як Кременчук-Користівка, Кременчук-Павлиш, Кременчук-Глобине, Кременчук-Веселий Поділ. Раніше на ці напрями людей возили приміські потяги. А ними користувались пільговики (пенсіонери, інваліди, чорнобильці та ін.), адже на приміських потягах вони мали право безкоштовного проїзду. Однак із введенням рейкових автобусів потяги із таких напрямів, як Павлиш, Веселий Поділ, Знам’янка прибрали. А рейкові не перевозять пільговиків безоплатно – в «Укрзалізниці» кажуть, що вони прирівняні до пасажирського потягу. Тож пільговикам тепер доводиться платити за проїзд – а це гривні чотири за одну поїздку.

Раніше мер Кременчука заявляв, що це питання вирішиться: є домовленість про те, що Південна залізниця запустить додаткові приміські потяги. Однак «гаряча пора» вже розпочалась, люди почали їздити на дачі, а обіцяні «безплатні» потяги так і не з’явилися.
У мерії кажуть, що намагаються вирішити проблему, основне питання – приміський потяг у бік Знам’янки. Вони писали листи у різні інстанції у січні, у березні, і на «Укрзалізницю», і на губернатора. Є навіть лист на Юлію Тимошенко! Однак зрушень немає. Спочатку їм відповіли, що цей потяг – пасажирський (відповідно, і пільговики «в прольоті»). Потім, що рейковий автобус – потяг підвищеного комфорту. А той, хто має право на пільги у приміському потязі, в рейкових автобусах їх позбавлений. Нарешті відповіли, що приміський потяг запустять, коли електропотяг виділить Одеська залізниця.

– З Південної залізниці проблему перекидають на Одеську залізницю. На цьому і завершилось. А на два листи, від січня та березня, досі немає відповіді, хоча вийшли всі строки, максимум на відповідь дається місяць. Переписки ціла папка, а віз і досі там. Хоча залізниці надходять кошти на перевезення пільговиків, – каже керівник відділу транспорту міськвиконкому Володимир Кургаєв.

– Приміський потяг планують запустити на Золотнишине, у бік Комсомольську. Щодо Знам’янки, то поки що інформації немає, – зазначає начальник залізничного вокзалу Олена Ольшанська.

Пільговики дістатись до присадибної ділянки безкоштовно можуть автобусом, звичайно ж, якщо він іде туди, куди їм необхідно. Так, як повідомили у АТП 15307 – фірмі, що виграла тендер на ці перевезення – автобуси запущені на 8 маршрутах, курсують вони у понеділок та четвер.



 
Автор: yaremko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх