Гаряча вода може зникнути

23.04.2009, 15:32 Переглядів: 3 743
Минулого тижня державне підприємство «Енергоринок» заборонило місцевій ТЕЦ виробляти електрику, а значить і гарячу воду..
17 квітня у Кременчуці у 56-ти тисячах квартир щезла з кранів гаряча вода.
Наступного дня воду дали, але її можуть відключити кожної миті.

17 квітня труби охолонули. Влада забила на сполох, бо через зупинку ТЕЦ повинна зупинитися й «Укртатнафта»…Згодом вода з’явилася. Але загроза відключення не відступила. Шекспірівське «бути чи не бути» може протриматися до нового опалювального сезону, поки ТЕЦ не запустить батареї в оселях. Однак, якщо місто таки відключать і труби не будуть заповнені гарячою водою, то до осені вони можуть стати непридатними.

17 квітня гаряча вода у кранах кременчужан раптово зникла. Йдеться про лівобережну частину міста, яку обслуговує Кременчуцька ТЕЦ ВАТ «Полтаваобленерго». Енергетики заявили, що це сталося не через борги кременчужан за надані послуги, а з незалежних від обленерго причин. На терміново скликаній в міськвиконкомі прес-конференції перший віце-мер Володимир Онищенко зачитав журналістам факсограму, якою ДП «Енергоринок» заборонило виробництво електроенергії на Кременчуцькій ТЕЦ. Причина – надлишок виробітку електрики в Україні. Експерти енергоринку заявили, що раніше електрику продавали за кордон, а зараз майже не продають. Тож зупинити атомні електростанції неможливо, а ТЕЦ – залюбки.

– Якщо ТЕЦ припинить виробництво електроенергії, то воно не зможе виробляти і гарячу воду для міста і пару для потреб «Укртатнафти». Для нас це катастрофа! – заявив на прес-конференції перший віце-мер Володимир Онищенко.

– Абсурднішого рішення бути не може, – так прокоментував заборону на виробництво ТЕЦ електрики міський голова Микола Глухов. 

За його словами, про ситуацію, що склалася в місті, керівництво міськвиконкому вже проінформувало облдержадміністрацію, уряд та Президента. До Великодня реакції з цих кіл не надійшло. Однак 18 квітня до енергетиків зателефонували згори та сказали дати воду «хоча б на свята».

– Як довго місто буде з водою, ми самі не знаємо. Загроза відключення не відступила. Така ситуація може протриматися до нового опалювального сезону, поки ТЕЦ не запустить тепло для батарей. Однак, якщо місто таки відключать і труби не будуть заповнені гарячою водою, то до осені вони можуть стати непридатними, – кажуть енергетики.

Ще у п’ятницю на прес-конференції начальник кременчуцької філії «Полтаваобленерго» Сергій Андрієвський заявляв, що в разі позбавлення міста гарячої води можуть почати руйнуватися теплові мережі. Впадуть платежі. Енергетики не зможуть підготуватися до нового опалювального сезону.



 
Автор: bulashev
Теги: вода
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх