Пляж бетонують

30.04.2009, 13:01 Переглядів: 1 847
Депутати вимагають зупинити його забудову.
Недивлячись на протест депутатів, на пляжі ведуться будівельні роботи
Фото: Дмитрий Бабец

На Центральному пляжі під виглядом благоустрою розбудовують кафе. Депутати проти. Вони вимагають скасувати рішення виконкому, яке дозволило приватному підприємству проводити роботи.

Територія Центрального міського пляжу біля кафе-бару «Ахтамар» останнім часом перетворилася на будмайданчик. Кафе помітно захоплює територію пляжу: солідний шмат його бетонується, ймовірно, там згодом розміститься літній майданчик закладу торгівлі. На будівництво у прибережній зоні звернули увагу депутати на сесії міськради. Річ у тім, що навесні минулого року міськвиконком прийняв рішення про благоустрій території пляжу. Це дозволяло приватному підприємству розмістити водні атракціони та розважально-спортивне обладнання. Але насправді набережна Дніпра в районі пляжу перетворилася на проїжджу частину з нанесенням дорожньої розмітки, біля кафе організовано автостоянку, а на самому пляжі в бік річки зводять бетонний майданчик. Мабуть, це стало наслідком рішення виконкому, наголошує депутат Юрій Гриценко. Він підготував депутатський запит до мерії з вимогою негайно втрутитися в ситуацію та скасувати рішення, яке дозволило приватному підприємству проводити роботи на пляжі.

– Архітектура не погоджувала влаштування там дороги, – заявив пан Гриценко. – За даними начальника ДАІ, дорожня розмітка та лежачі поліцейські встановлені незаконно. Екоінспекція встановила, що рішення міськвиконкому суперечить природоохоронному законодавству. Прокуратура заявила те ж саме. Влаштування проїзду та зведення сезонного майданчика не стосується благоустрою території. Головний лікар міськСЕС Віктор Акимов та головний архітектор Віктор Труш винесли приписи про заборону будівельних робіт. Приписи не виконуються. Роботи ведуться щоденно.

Запит з приводу будівництва на пляжі підтримали 43 депутати. Того ж дня мер міста Микола Глухов заявив журналістам, що «відповідні працівники отримають завдання і будуть займатися запитом». За словами мера, якщо дійсно є порушення вимог чинного законодавства, то «бетон розіб’ють ті, хто в цьому винен».

Представники кафе «Ахтамар» від коментарів утрималися.



 
Автор: bulashev
Теги: пляж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх