А для нас скінчився газ: Віце-мер готується обороняти газову трубу

15.02.2008, 23:48 Переглядів: 1 526
ДК „Газ України” знову пригрозив „перекрити трубу” Кременчуку 11 лютого. Натомість віце-мер Микола Порицький заявив, що боронитиме газову засувку і не пустить пломбувальників..

Усе місто знову ризикує залишитися без гарячої води і з напівтеплими батареями. Ще минулої п‘ятниці ДК „Газ України” пообіцяв перекрити газ 11 лютого, о 13 годині. Відповідні приписи отримали обидва теплопостачальні підприємства міста: КП „Теплоенерго” і ТЕЦ ВАТ „Полтаваобленерго”. Комунальники готуються до оборони:

- Вони обіцяють не підпускати до газових засувок „господарів труби” – представників ДК „Газ України”, повідомив віце-мер Микола Порицький. – Ми виконуємо всі зобов‘язання і затверджені графіки оплати. Але не зрозуміло з чиєї провини ми отримали попередження про відключення газу, – каже він.

За даними ж ДК „Газ України” станом на 9 лютого, Кременчук розрахувався за спожитий у січні і лютому газ усього на 4%. Така інформація (щодо розрахунків комунальної теплоенергетики, тобто підприємств, які постачають тепло населенню) з‘явилася на офіційному веб-сайті компанії. Натомість Микола Порицький заявляє, що такі цифри не відповідають дійсності. За його даними, КП „Теплоенерго” розрахувалося за січень на 54%.
Нині „Газ України” обмежив ліміти газу на лютий, виділивши тільки третину від необхідного місту. Тиск газу в мережах низький. За таких умов, якщо зовнішня температура знизиться до мінус 15 градусів, тепловики не нагріють як слід квартири кременчужан, констатує пан Порицький.
Заручниками „газових” відносин стають прості мешканці, незважаючи на те, що за послуги платять. Споживачі КП „Теплоенерго” (правобережжя і Занасип) у січні розрахувалися за тепло і гарячу воду на рівні 99,6%; абоненти Полтаваобленерго” (лівобережжя) платять трохи гірше – на рівні 65%.
Напруга у „секторі газу” викликана, окрім місцевих боргів теплових підприємств, подіями на загальнодержавному рівні. Якраз 11 лютого російське ВАТ „Газпром” погрожувало перекрити вентель Україні.

А тим часом

Місто-мільйонник Дніпропетровськ з минулого тижня сидить без гарячої води – її відключили усім мешканцям за газові борги підприємства „Дніпропетовські теплові мережі”. Гарячу воду дніпропетровцям відключають не вперше.

– Ми вже до цього звикли. Кожна більш-менш забезпечена сім‘я встановила у своїй квартирі електричний бойлер, аби не залежати від комунальних служб, - розповіла кореспонденту „Телеграфа” Тетяна, мешканка Дніпропетровська.

Не виключено, що вимушена „мода” на автономну гарячу воду буде і у Кременчуці.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх