Брудний пікнік на пляжі

28.05.2009, 14:12 Переглядів: 2 720
Тут рибалять, смітять і навіть розпалюють багаття.
Місце «культурного» відпочинку
Фото: Дмитрий Бабец

Центральний пляж іще навіть офіційно не відкрили, а він уже встиг перетворитися на місце стихійних пікніків. Господарі пляжу ламають голову: як боротися зі смітниками на піску і тими, хто їх створює?

До редакції «Телеграфа» зателефонував один із читачів і розповів про те, що коїться на міському пляжі:

– Я часто там гуляю. Години з десятої ранку біля води сидить багато рибалок. Хіба це правильно? Уже й зараз люди купаються, пляжний сезон на носі. Так що, відпочивальників ловитимуть на гачки? Так іще ж ті рибалки і не просто сидять, а смітять! Я кілька разів бачив, як вогнища розводили – прямо там, на пляжі!..

Наслухавшись про таке, ми вирішили пересвідчитися в усьому на власні очі. Вирушаємо на пішу прогулянку пісочком від бару «Ахтамар» до бару «Арарат». Міський пляж уже ожив. Дехто відкрив купальний сезон, дехто встиг насмітити у кущах (і, судячи із запаху, не тільки насмітити…). Ожила і травичка: так любенько колоситься собі біля парапету. Доки роздивляємося навкруги, моя боса нога ледь не наступає на скло – цього добра, як і недопалків, на пляжі більше, ніж достатньо. Схоже, цього року спеціальною машинкою пісочок не просіювали….

Аж ось нарешті й те, що ми шукали – свіжі сліди від багаття. Йдемо трохи далі. Бачимо на березі дві купки сміття – ніби для вогнища. Поряд – двоє рибалок. Він і вона. Запитую у чоловіка, чи не бачив він, хто ж так багато смітить.

– А я звідки знаю? Ви таке питаєте! – відповідає рибалка, смачно спльовуючи шкаралупу від насіння і трохи знічуючись.

– Та ви ж, мабуть, не вперше сюди приходите, то, може, бачили?

– Ні, я вперше, і моя дружина – теж.

Виходимо на набережну біля бару «Арарат». Радіємо, що працюють мийка для ніг і фонтанчик. Загалом санітарний стан пляжу оцінюємо на «трієчку». Вже на виході зустрічаємо трьох міліціонерів у формі. Скаржимося їм на неохайних рибалок, і у відповідь чуємо:

– Та ми не наряд, у нас завдання! А наряд ходить після п’ятої вечора. От до них і зверніться.

Чекати п’ятої години, щоб відкрити очі міліції, ми не стали… Натомість отримали коментар Миколи Закіпного, завідувача відділенням комунальної гігієни міської СЕС.

Санстанція ще не дала дозволу на відкриття пляжу, повідомив він і додав, що аварійно-рятувальна служба, за якою закріплений пляж, ще не відрапортувала комісії про готовність території до сезону.

Коментар

Василь БІЛОУС, начальник аварійно-рятувальної станції:

– Думаю, у четвер-п’ятницю ми здаватимемо пляж комісії. Зараз готуємося його відкрити, прибираємо траву. Пісок просіватимуть тільки при входах на пляж: можливості очистити всю територію немає, бо там трапляється каміння.

– Чи звертали ви увагу на рибалок і на вогнища, які розпалюють відпочивальники?

– Це ж рибалки після себе й залишають… Цим повинна займатися міліція, але до кого там звертатися – навіть не знаю. Звісно, рибалки не повинні там знаходитися. А ми не маємо на них методів впливу. Що ж, будемо прибирати.



 
Теги: пляж
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх