Петрович і компанія

28.05.2009, 23:39 Переглядів: 2 360
Минулого тижня до нас приїхав приватний зоопарк – привезли більше, ніж 40 видів тварин..
Найбільш пощастило Петровичу – ламі, що не сидить у клітці, а вільно гуляє двором та мирно їсть траву. Петрович, на відміну від більшості лам, – тварина ввічлива і практично не плюється, якщо йому щось недовподоби. Єдина, кого обплювала ця істота з глибокими очима, – коза, яку Петровичу підселили у клітку.
Фото: Дмитрий Бабец

Тут можна побачити ламу на прізвисько Петрович, послухати, як реве тигриця Урсула, подивитися на сумного лева, хижого леопарда, солодку парочку ведмедів та інших звірів.

Працівники зоопарку кажуть, що ці тварини ніколи не жили на волі – з самого народження мешкали або у зоопарках, або у цирках.
– Можливо, для них це і на краще, – міркує адміністратор зоопарку Надія. – У неволі багато хто гине. Он оці дві лисиці – Нюра та Шура – залишилися без мами ще зовсім маленькими – її убив мисливець. Лисенят принесли до нас, інакше вони б не вижили…

Однак все ж таки дивитися на тварин у клітках сумно: все життя вони проводять у невеличкому металевому контейнері, переїжджаючи з міста до міста. От і цар звірів – лев на прізвисько Рудий – здався нам сумним. Він спав у куточку своєї клітки, не звертаючи на нас жодної уваги.

– Це він зараз такий, а взагалі дуже любить погратися: даси йому пусту пляшку – він із нею бавиться. І за характером дуже поступливий, – розповідає Надія.

Леопард Арсим більш агресивний, однак він також лежить смирно – чекає на вечерю. Навіть у неволі ця велика кішка зберегла свої дикунські звички. М’ясо не з’їдає одразу, а кладе на лавку і охороняє цілий день. А їсть свою «здобич» уночі, коли всі сплять. Працівники зоопарку розповідають, що м’яса сімейству котячих потрібно багато: одній тварині – кілограмів 7-10 на день. До того ж воно має бути свіжим і вищого ґатунку – інакше хижаки не їстимуть.

Найкумеднішим із усіх нам здався ведмідь Сильвер. Він спав у клітці, розвалившись і задравши лапу вгору. Працівники розповідають, що з маленького ведмедика, з яким усі бавилися, за якийсь місяць-два він виріс у великого хижака, до якого близько краще не підходити. Сусідка Сильвера – чорна ведмедиця із білою грудкою Аміна, бігає по клітці, грається автомобільним колесом, що висить на мотузці. Найвеселіші мешканці зоопарку – носухи Нюх та Нюша (представники сімейства єнотових, мешкають у субтропічних лісах Америки – ред.). Вони гасають кліткою, вигинаються і виробляють різні піруети. А от від дикобраза можна отримати «сувенір» на згадку – якщо почує небезпеку, стрілятиметься своїми голками. Щоправда, до відвідувачів вони не долітають, а от у клітках прибиральники знаходять чимало таких «стріл».

Фото: Дмитрий Бабец

Якщо випадково опинитеся у клітці разом з ему – начувайтеся! Він може добряче штовхнути вас ногою. А от страусові яйця, хоч і мають дивний темно-зелений колір, на смак дуже добрі, кажуть працівники зоопарку.

Фото: Дмитрий Бабец

Почуєте голосний рев – не лякайтеся: це уссурійська красуня, тигриця Урсула кидається кліткою. Вона – найагресивніша, із цією хижачкою працівники зоопарку поводяться дуже обережно.



 
Автор: yaremko
Теги: зоопарк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх